Ποιοι απέστειλαν και με ποια νομιμοποίηση στα ΜΜΕ το ανυπόγραφο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου με το οποίο δηλώνεται η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στο ΠΠΠΣ;

Ως δημοκρατικοί και Προοδευτικοί πολίτες στην Σύρο ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα να ενταχθούμε στις κομματικές επάλξεις, μέσα από την πλατφόρμα του i-syriza, προκειμένου να ανασυγκροτήσουμε την δημοκρατική παράταξη! Χωρίς προαπαιτούμενα, ιερά εξέταση και πιστοποιητικό φρονημάτων όπως αρμόζει σε κάθε δημοκρατικό κόμμα!

Δυστυχώς, παρά την εγγραφή μας ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχουμε γίνει δέκτες μιάς αντιδημοκρατικής, απολίτιστης και αντισυντροφικής συμπεριφοράς ορισμένων, οι οποίοι μας δηλώνουν υπεύθυνοι της οργάνωσης.  Μας κατέστησαν σαφές ότι ποτέ δεν θα γίνουμε μέλη του κόμματος διότι με βάση το “αριστερόμετρο” τους δεν ικανοποιούμε τα προσωπικά τους κριτήρια.
Η Οργάνωση Μελών στην Σύρο λειτουργεί ως ένα κλειστό απομονωμένο club για λίγους και εκλεκτούς, μακριά από τα κοινωνικά δρώμενα και την μεγάλη κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης. Λαμβάνει αποφάσεις εν κρυπτώ από την κοινωνία και την ολομέλεια των Μελών και πολλάκις απέναντι στην κοινωνία αλλά και την βούληση της οργάνωσης.

Χωρίς να γίνει δημοκρατική διαδικασία – ανοιχτά και ελεύθερα στην τοπική κοινωνία για τόσο σοβαρό θέμα-, καταπατώντας κάθε έννοια καταστατικής λειτουργίας, ελεύθερης έκφρασης, διαβούλευσης και μάλιστα απέναντι στο κοινό αίσθημα της Συριανής κοινωνίας, με θλίψη διαβάσαμε σε Τοπικά Μέσα, το ανυπόγραφο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου με το οποίο δηλώνεται η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στο Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ).

Κάποιοι οι οποίοι αισθάνονται ιδιοκτήτες της Οργάνωσης και σφραγιδοκράτορες, χωρίς σύγκληση της γενικής συνέλευσης και των αρμοδίων οργάνων, καταπατώντας την θεσμική και την δημοκρατική λειτουργία, αγνοώντας την κεντρική θέση του κόμματος μας για το Νεώρειο και το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ) αλλά και την ελεύθερη βούληση των μελών μας, προέβησαν σε εξωθεσμικές, αντιδημοκρατικές και παράτυπες ενέργειες. “Η ασυδοσία του λόγου και η δυσφήμηση δεν είναι ελευθερία του λόγου. Οι ΜΚΟ δεν είναι υπεράνω του νόμου”. Δεν συνάδει με την δημοκρατική λειτουργία η απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από διάφορα παραθεσμικά κέντρα! Ουδείς υπεράνω του νόμου!

Ποιοί απέστειλαν και με ποιά νομιμοποίηση αυτή την ανυπόγραφη ανακοίνωση στα Μέσα ενημέρωσης με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ η οποία εκφράζει δήθεν τον ΣΥΡΙΖΑ Σύρου;

Αυτές οι εξόφθαλμες αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι οποίες υπονομεύουν την δημοκρατική διαδικασία και την ελεύθερη βούληση των μελών της οργάνωσης, οφείλουν να γίνουν αντικείμενο επισταμένης διερεύνησης από τα κεντρικά όργανα και να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

Οφείλουμε όλοι να διαφυλάττουμε την δημοκρατία, την ελευθερία και την ΑΛΗΘΕΙΑ ως κόρην οφθαλμού στην πολιτική και κομματική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και να απομονώνουμε όσους ενεργούν ως δικολάβοι οι οποίοι με μικροπρεπείς και ποταπές πράξεις αποπειρώνται να την ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΥΝ.

Τα Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΥΡΟΥ

 

Διαβάστε εδώ την εν λόγω ανακοίνωση:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.