Παρθενική πτήση νέου τύπου αεροσκαφών της Sky Express

Την Πάρο επέλεξε η εταιρία Sky Express για να παρουσιάσει τις νέες της επενδυτικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Νάουσα της Πάρου στο ξενοδοχείο Astir η Sky Express παρουσίασε τη συμφωνία της με την ATR σχετικά με τα 6 νέα ελικοφόρα αεροσκάφη ATR 72-600.

Μεταξύ των άλλων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο πρώην υπουργός και Βουλευτής, Γιάννης Βρούτσης, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος κ.α.

Το Σάββατο έκανε την παρθενική του πτήση στην Ελλάδα, το πρώτο ολοκαίνουργιο ATR 72-600, σε μια ειδική πτήση στην Πάρο, όπου υπογράφηκε το συμβόλαιο μεταξύ ATR και Sky Express, για την αγορά των αεροσκαφών.

Τα υπόλοιπα 5 αεροσκάφη, αυτού του τύπου, θα παραδοθούν στην εταιρεία έως το τέλος του 2021.

 

«Επενδύουμε 700 εκατ. φέτος, σε καινούργια, οικονομικά, πράσινα αεροσκάφη. Σε έναν χρόνο 12 αεροσκάφη. Επενδύουμε σε ανθρώπινο δυναμικό που έχουν αγάπη για τη δουλειά. Εχουμε 5.000 εργαζόμενους που καθημερινά παράγουν κουλτούρα και κεφάλαια και βοήθησαν να κάνουμε αυτή την επένδυση. Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολούμαστε με τον τουρισμό, με την επίγεια εξυπηρέτηση. Σπάσαμε το μονοπώλιο και μεταφέραμε κόσμο στην Ελλάδα, με φθηνές τιμές. Νιώθουμε σίγουροι για τη χώρα», τόνισε ο Γιάννης Γρύλος, ιδρυτής και πρόεδρος της Sky Express.

η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο για το άνοιγμα του Τουρισμού, ανέφερε, ότι «ο εμβολιασμός στην Πάρο είναι στο 65% και θέλουμε να πετύχουμε το τείχος ανοσίας». Παράλληλα, είπε ότι «η κυβέρνηση μαθαίνει από το παρελθόν, διορθώνει το παρόν και προγραμματίζει το μέλλον. Με στόχο το ταμείο ανάπτυξης και τη βιωσιμότητα, θα δοθεί έμφαση σε υποδομές, με διάφορα είδη τουρισμού και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, καθώς 20.000 άτομα θα επιμορφωθούν από το τέλος του 2021 στον τουρισμό».

«Σημάδια για ένα καλύτερο μέλλον, είναι συμφωνίες όπως της Sky Express με την ATR. Κάποιοι έχουν δει την προοπτική ή την κτίζουν. Αυτές οι συμφωνίες ανοίγουν το έδαφος για να φέρουμε θέσεις εργασίας. Το Νότιο Αιγαίο ηγείται της προσπάθειας», είπε ο Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Ο Μάρκος Κωβαίος δήμαρχος Πάρου, χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή για την Πάρο, τα εγκαίνια του νέου αεροσκάφους. Εύχομαι να είναι γουρλίδικα». Παράλληλα, ανέφερε ότι μετά τα έργα βελτίωσης του αεροσταθμού και του αεροδιαδρόμου, η κυβέρνηση θα επενδύσει 46 εκατ. ευρώ έως τέλος του 2021, για να φτιάξει 1799 μέτρα αεροδιαδρόμου και έως το 2023, νέο αεροσταθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.