Πανελλαδικό συλλαλητήριο σήμερα εργαζομένων σε Τουρισμό, Επισιτισμό, Μεταφορές

“Ζητάμε καθολική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και λέμε όχι στις μειώσεις μισθών και στις απολύσεις”.

Σε πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας προχωρούν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, επισιτισμό και μεταφορές (τουριστικά λεωφορεία) απαιτώντας από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα στήριξης για την επιβίωσή τους.

Βιώνοντας ένα πρωτοφανές αδιέξοδο, με καθημερινές απολύσεις, μειώσεις μισθών και ανεργία, χωρίς καμία επιδότηση, οι εργαζόμενοι και η ομοσπονδία τους σε τουρισμό και επισιτισμό τονίζουν με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση: «Εμείς στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν ζούμε με 9 ευρώ την ημέρα. Ζητάμε καθολική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και λέμε όχι στις μειώσεις μισθών και στις απολύσεις».

Το σημερινό συλλαλητήριό της στηρίζουν τα 147 πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία μέλη της ομοσπονδίας, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, Ρόδου, Βόλου, Ναυπλίου, Πρέβεζας, Καλαμάτας, Χαλκιδικής κ.ά., η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), το Σωματείο Τουριστικών Συνοδών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό, το Συνδικάτο ΟΑΣΑ-ΟΣΥ κ.ά.

«Κανένας μόνος του»

«Είμαστε ένας από τους πιο σκληρά δοκιμαζόμενους χώρους όχι μόνο από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και από τα ελλιπέστατα και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Τουρισμός – επισιτισμός και βεβαίως από κοντά και οι εργαζόμενοι στα τουριστικά λεωφορεία.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση ακόμα και σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό εξακολουθούν να είναι αόρατοι, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα.

Για δε το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο, το ότι κλαδικές τους συμβάσεις καταργούνται στην πράξη και το ότι παραδίδονται ανυπεράσπιστοι χωρίς καμία εργατική προστασία, για την κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι πρόβλημα, απεναντίας είναι επίτευγμά της.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση το πρώτο που έχουμε χρέος να κάνουμε όλοι μας από κάθε χώρο, κάθε κλάδο είναι να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και να εκφράσουμε με κάθε τρόπο, και κυρίως με την παρουσία μας, την αλληλεγγύη μας.

Το ‘κανείς μόνος του’ οι πρώτοι που πρέπει να το εκφράσουμε έχουμε χρέος να είμαστε όλοι εμείς, που για την κυβέρνηση είμαστε αόρατοι και αναλώσιμοι» σημειώνουν τα συνδικάτα, απαιτώντας από τη ΓΣΕΕ «συντονισμό του αγώνα όλων των εργαζομένων που δοκιμάζονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις».

ΠΗΓΗ : avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs