Ομιλία, κάλεσμα Τσίπρα απόψε στην πλατεία Συντάγματος – Όλοι μαζί για τη μεγάλη ανατροπή

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει προσκλητήριο, σήμερα ημέρα Παρασκευή στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος στις 20.30 ,σε όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες για μαζική συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής και στήριξη των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Με την κινητοποίηση όλων των δυνάμεών του, καθώς και των υποψηφίων βουλευτών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία των εκλογών. Οι επόμενες 48 ώρες που μένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης και οι 60 μέχρι το κλείσιμό τους την Κυριακή το βράδυ είναι κρίσιμες για το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου.

Στόχος, όχι μόνο να μη χαθεί καμιά ψήφος, αλλά και να πειστεί ένα μεγάλο μέρος πολιτών που βρέθηκαν και βρίσκονται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξαν την αποχή στις 26 Μαΐου να δώσουν το “παρών” στη μάχη της Κυριακής. Παράλληλα να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες που επέλεξαν μικρά κόμματα στις ευρωεκλογές και τα οποία τώρα δεν παίρνουν μέρος, αλλά και πολίτες που επέλεξαν τη διαμαρτυρία με άκυρο ή λευκό.

Μεγάλο βάρος δίνεται και στους νέους ψηφοφόρους. Οι νέοι από 17 ετών που έχουν πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου σε αυτές και άνω τις εκλογές, όπως είχαν και στις ευρωεκλογές, είναι πάνω από 500.000, για την ακρίβεια 536.920 άτομα, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Να σημειωθεί ότι η αποχή στις ευρωεκλογές ήταν 41%. Από τους 10.074.898 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους ψήφισαν 5.920.437, ενώ υπήρξαν 90.538 λευκά και 173.745 άκυρα ψηφοδέλτια.

Το τελικό προσκλητήριο προς όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες για τη μεγάλη ανατροπή αναμένεται να απευθύνει απόψε το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος.

Ο πρωθυπουργός και χθες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής, των πρώτων εκλογών μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και στα διλήμματα για την επόμενη μέρα.

«Κανένας μόνος του στην κάλπη» τονίζει ο Αλ. Τσίπρας στις τελευταίες ομιλίες του επισημαίνοντας ότι «η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ’ όλα θέμα συνείδησης». Παράλληλα θέτει -και αναμένεται και απόψε να θέσει- με καθαρό λόγο και τρόπο τις διαφορές των προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. για το σήμερα και το αύριο της χώρας.

Το τελευταίο δεκαήμερο, παρά τη λυσσώδη προσπάθεια της Ν.Δ. και των φιλικών της μέσων να μην γίνει καμιά προγραμματική αντιπαράθεση επί της ουσίας, κανένας διάλογος για κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα τη μεταμνημονιακή περίοδο και ποιες λύσεις προτείνονται, έγινε δυνατόν να αποκαλυφθούν σχεδιασμοί και κυρίαρχες προτεραιότητες του Κ. Μητσοτάκη και των στενών επιτελών του σε τουλάχιστον τέσσερα βασικά θέματα. Και τα τέσσερα δείχνουν τη βαθιά προσήλωση της Ν.Δ. στις μνημονιακές και τις νεοφιλελεύθερες συνταγές, αλλά και τις διαφορές με τις αντίστοιχες θέσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ασφαλιστικό. Αποκαλύφθηκε το σχέδιο που προσπάθησαν να κρύψουν με αοριστολογίες και επίκληση της “μεταρρύθμισης”. Καθοριστικά ήταν τα ρεπορτάζ της “Αυγής” για το ριφιφί το 75 δισ. στο ασφαλιστικό, το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης με “πυραμίδα ασφάλισης”, την παράδοση του δημόσιου πυλώνα της επικουρικής ασφάλισης σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες και την εγγύηση μόνο της μισής σύνταξης από το κράτος.

Σε κανένα από τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν δεν δόθηκαν απαντήσεις. Αντιθέτως τόσο επισήμως η Πειραιώς όσο και τα φιλικά της Μέσα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. Οι παρεμβάσεις δεν που έγιναν από τον Χρ. Σταϊκούρα και τον διευθυντή του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη στο Facebook δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση διάψευση των αποκαλύψεων της «Αυγής», αλλά πλήρη επιβεβαίωση των σχεδιασμών που έγιναν στις κλειστές συσκέψεις άμεσων συνεργατών του προέδρου της Ν.Δ.

Υπονόμευση του κοινωνικού κράτους. Οι περικοπές επιδομάτων δημιουργούν τεράστια προβλήματα για ασθενείς κοινωνικές ομάδες. Ο κανόνας που στηρίζει η Ν.Δ. 1 προς 5 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο δημιουργεί τεράστια κενά στους τομείς της δημόσιας Υγείας, της δημόσιας Παιδείας, αλλά και στις υπηρεσίες ασφάλειας και πυρόσβεσης.

Επιστροφή στα Μνημόνια. Η ομολογία του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι “θα πάμε σε πιστοληπτική γραμμή εφόσον ο λαός δώσει εντολή στον Μητσοτάκη” που σημαίνει νέο Μνημόνιο, και η άποψη (που παρουσιάστηκε εκ των υστέρων ως “προσωπική”) για χρησιμοποίηση του “μαξιλαριού” των 37 δισ. ευρώ για να απαλλαγούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια είναι αποκαλυπτική του σχεδίου της Ν.Δ. για επιστροφή της χώρας στις πολιτικές λιτότητας και νέου Μνημονίου.

“Μακεδονικό”. Αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή το 2005 είχε αποδεχθεί την ονομασία “Republika Makedonija – Skopie” αμετάφραστη. Ουσιαστικά διπλή ονομασία “Μακεδονία” σκέτη στο εξωτερικό, “Μακεδονία – Σκόπια” στον ΟΗΕ. Αποκαλύφθηκε μαζί και η τεράστια υποκρισία του προέδρου της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη, αλλά και η υποκριτική στάση που κράτησε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. “Πατριωτισμός” μόνο και μόνο για μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους. Αν αυτό δεν είναι η αποθέωση της πατριδοκαπηλίας, τότε τι είναι;

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.