Ολυμπιακός: Σκληρή ανακοίνωση για… απόφαση σκάνδαλο – Επίθεση σε «Επιτροπή της εξυγίανσης»

Ανακοίνωση σε σκληρό… ύφος εξέδωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αναφορικά με την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.

Το πρωί της Τρίτης (9/2) η Επιτροπή Εφέσεως της ΕΠΟ, έπειτα από περίπου 2,5 μήνες μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, μετά την απόφαση του CAS, εξέδωσε την απόφασή της, υποστηρίζοντας πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι πειθαρχικά μη ελεγκτέα, κάτι που σημαίνει πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι αθώος για την πολυιδιοκτησία με την Ξάνθη.

Λίγες ώρες αργότερα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με επίσημη ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει την απόφαση σκάνδαλο, υποστηρίζοντας πως αποτελεί απόφαση «νεοσύστατης επιτροπής που το μπλοκ της εξυγίανσης υπερηφανεύεται ότι την εξέλεξε».

Παράλληλα, οι Πειραιώτες υποστηρίζουν πως τα μέλη της Επιτροπής που έβγαλαν την απόφαση έβαλαν ταφόπλακα στην ακεραιότητα του αθλήματος, καθώς νομιμοποιούν την πολυιδιοκτησία. Ακόμα, γίνεται αναφορά στο γεγονός πως στις 100 σελίδες της απόφασης δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Καλπαζίδη, αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σκάνδαλο είναι η μόνη λέξη που πάντα χαρακτήριζε την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ- ΞΑΝΘΗ.

Τώρα, μετά από έναν νόμο που σκανδαλωδώς άλλαξε μέσα σε 12 ώρες για να σώσει τις δυο ΠΑΕ από τον υποβιβασμό, έχουμε και μια απόφαση σκάνδαλο. Αυτή της νεοσύστατης επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, που το μπλοκ της εξυγίανσης υπερηφανεύεται ότι την εξέλεξε.

Μια απόφαση που προσπαθεί επί 100 σελίδες να πείσει ότι η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ και η VIALAND είναι δυο ανεξάρτητες εταιρείες, που δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους!!! Δυο εταιρείες που είναι επίσημα συνδεδεμένες λειτουργικά και νομικά για δεκαετίες, με κοινό διευθύνοντα σύμβουλο, τον Α. Πιαλόγλου, κοινά μέλη στα διοικητικά τους συμβούλια, κοινούς μετόχους, κοινές έδρες και εγκαταστάσεις ζωτικών συμφερόντων (προπονητικό κέντρο, γήπεδο κλπ).

Μια απόφαση όμως που δεν κάνει καμία αναφορά στον σερβιτόρο Καλπαζίδη, για το πως με το μηδενικό πόθεν έσχες βρέθηκε στην RFA των εκατομμυρίων και του θείου Ιβάν αλλά και τα εκατομμύρια που έβαζε σε μια νύχτα στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει ούτε μια λέξη για την σχέση του Καλπαζίδη με τον θείο Ιβάν, τις εταιρείες του σε Κύπρο και Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Ίσως πιστεύουν έτσι ότι θα διαγράψουν από την ιστορία και τη συνείδηση του κόσμου τη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο ότι κατάφεραν όλοι μαζί, βάζοντας ταφόπλακα στην ακεραιότητα του αθλήματος, να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «για να παίρνετε πρωταθλήματα μην επενδύετε στο ποδόσφαιρο, αλλά αγοράστε τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, βάζοντας μπροστινούς, κάντε πολυιδιοκτησίες ελεύθερα. Είναι πια νόμιμο».

Ντροπή είναι η μόνη λέξη που χαρακτηρίζει όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία”

Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ: «Δικαίωση στη σκευωρία» – Οι επόμενες κινήσεις της ΠΑΕ

Ο ΠΑΟΚ αθωώθηκε στην Εφέσεων για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη και περνά στην αντεπίθεση.

Η Επιτροπή Εφέσεων αθώωσε τον ΠΑΟΚ για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη και ήδη στην Τούμπα ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο δικέφαλος δεν σκοπεύει να μείνει στην απαλλακτική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που έφερε και την ηθική δικαίωση. Θα κινηθεί κατά όσων τον έμπλεξαν στην ιστορία αυτή και μπήκαν στη διαδικασία να «αμαυρώσουν» την ιστορία της ομάδας πριν την ουσιαστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο ΠΑΟΚ θα περάσει στην αντεπίθεση με νομικές δράσεις τόσο κατά της ΕΕΑ όσο και κατά φυσικών προσώπων, προβάλλοντας ακόμα και οικονομικές αξιώσεις.

Δεν αποκλείεται να κορυφωθεί και η «κόντρα» με τον Ολυμπιακό με ασπρόμαυρες καταγγελίες, περί πιθανής κυριαρχικής επιρροής σε άλλες ομάδες.

«Ο αθώος δεν αθωώνεται. Ο αθώος δικαιώνεται»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μάλιστα έδωσε και το στίγμα της με ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για δικαιώση, χωρίς ωστόσο να έχει αποδοθεί «πλήρης δικαιοσύνη».

Η ανακοίνωση:

Ο αθώος δεν αθωώνεται. Ο αθώος δικαιώνεται. Η σημερινή μέρα αποτελεί δικαίωση της ιστορίας και της αξιοπρέπειας του ΠΑΟΚ, του Ιβάν Σαββίδη και όλων όσων λοιδορήθηκαν και σπιλώθηκαν αυτούς τους 14 μήνες καταγγέλοντας την πρωτοφανή, στα χρονικά, σκευωρία.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή ζήτησε να δικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση, ούσα βέβαια ότι τακτικοί δικαστές δεν μπορούν να αγνοήσουν τα πραγματικά στοιχεία και να εξευτελιστούν σε όλη την Ελλάδα, όσες πιέσεις ενδεχομένως και αν τους ασκηθούν.Σήμερα όμως δεν αποδόθηκε πλήρης δικαιοσύνη. Αυτή θα αποδοθεί όταν ξηλωθούν από κρατικές θέσεις και αξιώματα τα εκτελεστικά όργανα της σκευωρίας.

«Νίκη αξιοπρέπειας»

Εκ των νομικών συνεργατών του ΠΑΟΚ, Νίκος Λαγαρίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην αθωωτική απόφαση της Εφέσεων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση της Επιτροπής:

«Η απόφαση είναι 106 σελίδες, που απευθύνονται σε νομικούς. Υπάρχει μια παράγραφος που απευθύνεται σε όλους. Νομίζω ότι είναι η πρώτη απόφαση της νέας σύνθεσης της Επιτροπής. Σε αυτή την παράγραφο λέγονται τα πάντα, δηλαδή αποφαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέος ως υπαίτιος για την παράβαση του άρθρου 69 παράγραφος 9 και σύμφωνα με τα αναφερόμενα της απόφαση της ΕΕΑ. Δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία. Το λέει πολύ καθαρά.

Επίσης, τόνισε ότι δεν ήταν δεσμευτική η απόφαση της ΕΕΑ και «η Επιτροπή Εφέσεων συμπληρώνει ότι ήταν και αβάσιμη. Είναι μια πεντακάθαρη απαλλαγή του ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες και αστερίσκοι. Μόνο καθαρές κουβέντες. Η ιστορία τελείωσε. Είναι μέρα γιορτής για τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια νίκη αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας. Ευχαριστώ τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και προσωπικά τον Ιβάν Σαββίδη που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω τη χαρά αυτή μετά από εννέα μήνες προσπαθειών. Είμαι σίγουρος ότι αρχίζει μια νέα εποχή για τον ΠΑΟΚ».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κινηθεί νομικά: «Βεβαίως θα μπορούσε να το κάνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.