Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου & Κρήτης 2022

Μία από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία της ιστιοπλοίας, πραγματοποιήθηκε στην Πάρο με διοργανωτή Όμιλο τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου.

Αυτό προκύπτει από τις μαρτυρίες όλων ανεξαιρέτως των ομίλων που συμμετείχαν αλλά και από την δημόσια παραδοχή της Ελληνικής Ιστιοπλοικής Ομοσπονδίας.

Από την δευτέρα 21/2 έως και το Σαββάτο 26/2 η Πάρος ήταν το επίκεντρο του Αιγαίου, η καρδιά της ιστιοπλοίας κτυπούσε στο νησί , με 179 αθλητές, 30 προπονητές, 15 κριτές ,6 εκπρόσωποι της ΕΙΟ και πλήθος γονέων επισκεπτών, που είχαν κατακλύσει την Παροικιά και έδωσαν μια ζωντάνια τουριστική στην πιο νεκρή περίοδο.

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου ανακηρύχθηκε πολυνίκης όμιλος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην γενική κατηγορία optimist με την αθλήτριά Κωνσταντίνα Ραγκούση και το χρυσό επίσης στην δεύτερη κλάση των laser με τον αθλητή Γιώργο Κυπραίο.

Οι αγώνες έγιναν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά παρόλα αυτά έγιναν 6 ιστιοδρομίες την παρασκευή και το σαββάτο.

Την τελευταία ημέρα το βράδυ στις εγκαταστάσεις του ομίλου έγινε η απονομή των μεταλλίων στους διακριθέντες,

Στην τελετή παραυρέθηκε η πρόεδρος της ΕΙΟ κα Νίκη Αναστασίου, ο δήμαρχος κος Μάρκος Κωβαίος, Ο Έπαρχος Κώστας Μπιζάς, ο Αντιδήμαρχος κος Μανώλης Μαλαματένιος, ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κος Δημήτρης Αντιπαριώτης, η πρόεδρος της Παροικιάς κα Μαργαρίτα Αργουδέλη, ο Λιμενάρχης Πάρου  ΜΑΡΝΙΚΑΣ Κ.πολλοί χορηγοί και πλήθος κόσμου.

Οι διακρίσεις των αθλητων του Ναυτικού Ομίλου Πάρου.</ΟPTIMIST

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ χρυσό στην γενική κατηγορία (αγόρια-κορίτσια, ανεξαρτήτου ηλικίας εως 15 ετών, και χρυσό στα κορίτσια κάτω των 13 ετών.
  2. ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ , χρυσό στα αγόρια κάτω των 13 ετών.
  3. ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ χάλκινο στα αγόρια κάτω των 13 ετών.

4.ΜΕΛΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ασημένιο στα κορίτσια κάτω των 16 ετών.

  1. ΦΑΡΟΥΠΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-ΛΥΔΙΑ, χάλκινο στα κορίτσια κάτω των 16 ετών.

LASER

1, ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Χρυσό στην γενική κατηγορία και χρυσό στα αγόρια.

  1. ΝΙΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Αργυρό στην γενική κατηγορία και αργυρό στα αγόρια.
  2. ΚΑΛΑΚΩΝΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ Αργυρό στα κορίτσια

4, ΣΙΔΕΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Χάλκινο στην γενική κατηγορία και χάλκινο στα αγόρια.

Συνολικά μέχρι στιγμής (αναμένουμε αύξηση του αριθμού), από τον Ναυτικό όμιλο Πάρου προκρίνονται 5 αθλητές των optimist και 9 αθλητές των laser για την πρόκριση στην εθνική ομάδα. Επίσης βραβεύθηκε ο μικρός ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτρης , ως ο μικρότερος αθλητής που έλαβε μέρος στους αγώνες.

Η Συνδιοργάνωση ήταν του Δήμου Πάρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

XOΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΟΤ, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Πάρκο Άι Γιάννη Δέτη, blue star, ΚΔΕΠΑΠ, ΑEGEAN, LILLY FARMASEV, Σκανδάλης Κώστας, Στέλιος Αλιπράντης, Πέτρος Εμμανουήλ (tserki)Θεοφάνης Καταπόδης, Παναγιώτης Μαύρης, SMK, ERKYNA TRAVEL, Παναγιώτης Μελανίτης (υδραυλικές εργασίες) Στέφανος Πατέλης (ξυλουργικές εργασίες), Λουκής Αρσένης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου τους ευχαριστεί όλους καθώς επίσης ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στους δύο προπονητές του ομίλου το Παναγιώτη Ταγαρόπουλο και την Σταυρούλα Θεοχάρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.