Οι «κομμένοι» και το νέο ρόστερ στον Παναθηναϊκό

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του για το ρόστερ. Οι «κομμένοι» και το όφελος για να υπάρξει ενίσχυση.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τρίτη εβδομάδα προετοιμασίας.

Η τελευταία επί ελληνικού εδάφους πριν αναχωρήσει την ερχόμενη Κυριακή για το εξωτερικό και το βασικό στάδιο. Εντός των ημερών, λοιπόν κι αφού είδε ορισμένα πράγματα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, θα αρχίσει να δείχνει τις προθέσεις του για το ποιους πραγματικά πιστεύει ότι μπορούν να σταθούν σε ένα «τριφύλλι» που θα είναι ανταγωνιστικό και θα διεκδικεί στόχους και ποιοι όχι.

Τα ονόματα που ακούγονται εδώ και καιρό είναι πολλά. Δεν προκαλεί έκπληξη δηλαδή να ειπωθεί ότι μπορεί να μην μείνουν ο Μπεκ, ο Κολοβός ή ο Εμμανουηλίδης. Έχουν κυκλοφορήσει σενάρια για τον Σανκαρέ, όλοι γνωρίζουν την κατάσταση γύρω από τον Αγιούμπ, για τον Περέα όλα επίσης είναι ανοιχτά. Ποιος μπορεί, όμως, ν’ αποκλείσει εκπλήξεις;

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εκτός από ποιότητα, ταχύτητα, δύναμη θέλει κι άλλα στοιχεία. Κι αυτά είναι η διάθεση. Η όρεξη, η πίστη ενός παίκτη ότι συμμετέχει σε μία ομάδα που θα έχει νοοτροπία νικητή. Θέλει να δει κίνητρο κι αποφασιστικότητα. Είναι ισχυρή προϋπόθεση για τον Σέρβο τεχνικό, ένας παίκτης να βρίσκεται στην ομάδα με την καρδιά του. Αν δεν υπάρχει αυτό, τότε η ποιότητα μπορεί να μην παίζει ρόλο.

Τα ψέματα τελειώνουν, λοιπόν, εντός της εβδομάδας. Υπάρχει φυσικά η πιθανότητα ο Γιοβάνοβιτς να πάρει στο εξωτερικό ορισμένους παίκτες για να τους δει περισσότερο και να βγάλει οριστικά συμπεράσματα. Με την ανακοίνωση της αποστολής, όμως, θα υπάρχει ήδη ένα δείγμα. Με μία μεταγραφή η ομάδα ήδη μετράει υπεράριθμους και ο Παναθηναϊκός έχει στόχο να κάνει 5-6 κινήσεις. Οπότε γίνεται αντιληπτό ότι το επόμενο διάστημα δεν θα είναι τόσο… ήρεμο όσο αυτό που πέρασε με την έλευση του Γιοβάνοβιτς.

Τώρα αρχίζει να καταλήγει ο Γιοβάνοβιτς στις αποφάσεις του και έπειτα θα αρχίσει και η ΠΑΕ να τρέχει… Γιατί οι «κομμένοι» δεν είναι απλή υπόθεση. Ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια βρίσκεται συνεχώς σε θέση να ψάχνει τρόπο για ομαλά διαζύγια, αλλά ζορίζεται. Κι όσοι οι παίκτες που δεν υπολογίζονται μένουν και πληρώνονται, κόβουν χρήματα από την ενίσχυση.

Τον προϋπολογισμό τον επιβαρύνουν ό,τι κι αν λέγεται… Ο Μπεκ έναν χρόνο δεν έφυγε. Δεν θα είναι απλό να φύγει για παράδειγμα ο Αγιούμπ, ή ο Κολοβός ή όποιος άλλος κρίνει ο Γιοβάνοβιτς ότι δεν αξίζει να μείνει. Το ρόστερ τώρα θα αρχίσει να χτίζεται για τη νέα σεζόν. Είμαστε στο πρώτο μισό του καλοκαιριού. Το δεύτερο μισό δεδομένα θα είναι καυτό για τον Παναθηναϊκό…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.