Οι αρχαίοι πύργοι της Σίφνου «ξαναζωντάνεψαν»

Οι αρχαίοι πύργοι της Σίφνου «ξαναζωντάνεψαν»! Το έθιμο της αναβίωσης της επικοινωνίας των αρχαίων πύργων και ακροπόλεων της Σίφνου, ζωντάνεψε» μέσα από την 19η ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο νησί της αρμονίας με  με συνδιοργανωτές τη ΔΗΚΕΣ, τον δήμο Σίφνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου.

20 χρόνια μετά την πρώτη σύγχρονη επικοινωνία των Αρχαίων πύργων της Σίφνου ξαναδόθηκε ζωή στα απομεινάρια του αρχαιολογικού πλούτου της Σίφνου, με την 19η ετήσια επικοινωνία εκατοντάδων εθελοντών που διασκορπίστηκαν σ’ όλη την έκταση του νησιού και αναπαράστησαν την αρχαία επικοινωνία μέσω προειδοποιητικών σημάτων, δίνοντας  μήνυμα αισιοδοξίας & συναδέλφωσης στο Αρχιπέλαγος.

Οι αρχαίοι πύργοι στη Σίφνο, συνδέονται με τις ακροπόλεις του νησιού και χρησίμευαν ως φρυκτωρίες, φυλάκια ή αποθηκευτικοί χώροι.

Οι φρυκτωρίες στη Σίφνο άρχισαν να χτίζονται για να στέλνουν προειδοποιητικά σήματα σχετικά με τις επιδρομές πειρατών, κατά τα ρωμαϊκά και ενετικά χρόνια.

Πρόσφατα η Σίφνος συγκαταλέχθηκε στις νέες προσθήκες ανάμεσα στα πιο ιστορικά μέρη από 72 χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με το διεθνές τηλεοπτικό μέσο για τον πολιτιστικό τουρισμό, 4k Heritage TV/Visiotel https://www.visiotel.com/.

Αφιέρωμα για το νησί, έκαναν και οι Financial Times για την ιστορία, την ποιότητα και τη διαχρονικότητα της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο, τοποθετώντας τα κεραμικά της Σίφνου, ανάμεσα στα κορυφαία δείγματα της τέχνης της αγγειοπλαστικής από όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.