Ν. Συρμαλένιος : Tι απέγινε άραγε η υπόθεση του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) που θα φτιαχνόταν στο Σαγκρί;

Συμμετοχή Νίκου Συρμαλένιου σε Ημερίδα του ΕΛΓΟ Δήμητρα στη Νάξο

Τη Νάξο επισκέφθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος την Τρίτη 21/6, όπου συμμετείχε στην Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο ΕΛΓΟ Δήμητρα καθώς και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με θέμα την κατάρτιση των νέων αγροτών με ιδιαίτερη έμφαση στην Οικοτεχνία και τη Μελισσοκομία.

Στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε: «…Είναι πολύ σημαντικό που διοργανώνεται μια τέτοια ημερίδα στη Νάξο, διότι η Νάξος αποτελεί το πρωτοπόρο νησί στον πρωτογενή τομέα ανάμεσα σε όλες τις Κυκλάδες. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι η ημερίδα πραγματεύεται την κατάρτιση του Προγράμματος των Νέων Αγροτών και γενικότερα τη στήριξη της εγκατάστασης νέων στην πρωτογενή παραγωγή, ένα Πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκούς πόρους, το οποίο στηρίχθηκε διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις…..

Ακόμη αξιοσημείωτο είναι ότι η ημερίδα πραγματεύεται ζητήματα Οικοτεχνίας, για την οποία έγιναν σοβαρά βήματα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις Υπουργικές Αποφάσεις του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης4912/120862/5/5-11-2015 και 799/13510/4-2-2019. Όπως και ζητήματα Μελισσοκομίας, που κατέχει σημαντικό μερίδιο στις Κυκλάδες….Βεβαίως η σημερινή ημερίδα δεν διεξάγεται εν κενώ, διεξάγεται μέσα σε ένα πλαίσιο ζοφερής πραγματικότητας που καθορίζει η ανεξέλεγκτη ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση……

Η αύξηση του κόστους υπονομεύει την παραγωγή. Η κραυγή αγωνίας του προέδρου της ΕΑΣ Νάξου για τον κίνδυνο καταστροφής της κτηνοτροφίας και η σφαγή 300 αγελάδων και 25.000 αιγοπροβάτων, αναδεικνύουν το τεράστιο μέγεθος της κρίσης. Η κατάσταση αυτή οδήγησε και στην έλλειψη γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, ανάμεσα τους και της Γραβιέρας Νάξου…….

Η κυβέρνηση επαίρεται ότι μείωσε τον ΦΠΑ στις ζωοτροφές, αλλά τι να σου κάνει η μείωση αυτή, όταν οι αυξήσεις τις τιμές των ζωοτροφών υπερβαίνουν το 70 %….Τα κυβερνητικά μέτρα είναι ανεπαρκή, πολύ λίγα και πολύ αργά, έτσι που αντί να δίνουν λύσεις, συντηρούν το πρόβλημα…Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ σε ένα πρόβλημα της Νάξου, μιας και μιλάμε για εκπαίδευση.

Τι απέγινε άραγε η υπόθεση του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ), που εκκρεμεί πάνω από 20 χρόνια και που θα φτιαχνόταν στο Σαγκρί; Ακούμε για μελέτη για το κτιριακό που θα παραδιδόταν τέλος Απριλίου και δεν βλέπουμε τίποτα…..»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.