Ν. Συρμαλένιος : ο Ν.4623/2019 της ΝΔ στερεί από νησιωτικές δημοτικές κοινότητες την εκπροσώπηση τους στο Δήμο

Αντί για «κυβερνησιμότητα», ο Ν.4623/2019 της ΝΔ στερεί από νησιωτικές δημοτικές κοινότητες, όπως η Σχοινούσα, την εκπροσώπηση τους στο Δήμο»: Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος

Την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 στην Κοινότητα Σχοινούσας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναδεικνύει με αναφορά του στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος.

Η αναφορά του αφορά στην από 11/10/2019 επιστολή του κ. Νικολάου Νομικού, Δημοτικού Συμβούλου στην Δημοτική Ενότητα Σχοινούσας, με θέμα «Παρέμβαση για το εδάφιο στ’ του αρ. 5 παρ. 2 του Ν.4623/2019».  Σύμφωνα με αυτήν,  «Η τροποποίηση του Άρθρου 207 του Ν. 3352/2010 αλλάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στην δημοτική κοινότητα Σχοινούσας. Οι δημότες ψήφισαν συγκεκριμένο υποψήφιο γνωρίζοντας ότι ο πρώτος σε σταυρούς από το νησί θα τους εκπροσωπεί και θα συνεργάζεται με τον εκλεγμένο δήμαρχο, λαμβάνοντας θέση αντιδημάρχου Σχοινούσας. Με τις αλλαγές που προβλέπονται στον Ν. 4623/2019, οι δημότες της Σχοινούσας στερούνται εκπροσώπησης, καθώς τη συγκεκριμένη θέση αντιδημάρχου καταλαμβάνει σύμβουλος  προερχόμενος  από άλλο νησί».

Η αλλαγή του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών με νόμο συνιστά απαράδεκτη απόφαση για την δημοκρατία και έχει σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις στην αντιπροσώπευση στον εγγύτερο στον πολίτη θεσμό, αυτόν του Δήμου. Δεν πρόκειται για διόρθωση του Κλεισθένη, όπως ισχυρίστηκε η  ΝΔ για να ενισχυθεί η «κυβερνησιμότητα» της αυτοδιοίκησης των Δήμων και των Περιφερειών, αλλά για διόρθωση εκλογικού αποτελέσματος, όπως αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση της Σχοινούσας.

Με βάση τα παραπάνω, ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή αναφορά την επιστολή του Nικολάου Νομικού, Δημοτικού Συμβούλου, προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο για το θέμα.

 

Ακολουθούν το κείμενο της αναφοράς και η επιστολή

2019-10-15 ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΑΝΑΦΟΡΑ_ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

επιστολή προς κ. υπουργό(3)

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs