Ν. Σαντορινιός : Μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές του μεταφορικού ισοδύναμου

Εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας «για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στις πληρωμές των εισιτηρίων, στο πλαίσιο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου» ζητεί ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο κ. Σαντορινιός κάνει λόγο για «έντονες αντιδράσεις από το σύνολο των νησιωτών» που – όπως σημειώνει – «έχουν φτάσει πια στα όριά τους, με την περίπου τριών μηνών, ‘παύση’ πληρωμής των πραγματοποιημένων μετακινήσεών τους, την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία και καθιέρωσε το μόνιμο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, αποζημίωνε τους νησιώτες κάθε τριάντα μέρες».

«Τα μηνιαία ταξίδια των νησιωτών συνίστανται σε ένα πάγιο μηνιαίο έξοδο που επιβαρύνει τα νοικοκυριά και τα χρήματα του μέτρου είναι παραπάνω από απαραίτητα για την μέση νησιωτική οικογένεια. Η καθυστέρηση αυτών των πληρωμών, πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι τον μόνο που πλήττουν είναι τον νησιώτη και τον αποτρέπουν από τις αναγκαίες και απαραίτητες μετακινήσεις του» επισημαίνει.

Διερωτάται στη συνέχεια αν η καθυστέρηση «είναι άραγε άλλο ένα δείγμα της διοικητικής αβελτηρίας του περίφημου επιτελικού κράτους της Ν.Δ. ή είναι απόδειξη της συντονισμένης προσπάθειας για την υποβάθμιση, και τελικά κατάργηση, του Μεταφορικού Ισοδύναμου».

«Το υπουργείο οφείλει να απαντήσει πρώτα και κύρια στους νησιώτες και τις οικογένειες τους, που θεωρούν το ΜΙ ως το μόνο μέτρο των τελευταίων χρόνων που κάνει πράξη τη στήριξη της Νησιωτικότητας» υπογραμμίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.