Νίκος Συρμαλένιος : Σοβαρή υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ Πάρου-Αντιπάρου

 Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα την σοβαρή υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ Πάρου-Αντιπάρου.

Ως γνωστόν, ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ως Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι ο φορέας, με τον οποίο συναλλάσσονται οι πολίτες για την ηλεκτροδότηση των ακινήτων τους. Τα κατά τόπους παραρτήματα του ΔΕΔΔΗΕ στις Κυκλάδες επιτελούν ένα σημαντικό έργο καθώς πέρα από την γεωμορφολογία των νησιών, η περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερες ανάγκες λόγω του ότι πολύ συχνά δοκιμάζεται από πολύ ισχυρούς ανέμους.  Παράλληλα, τα νησιά αυτά λόγω του ότι αποτελούν κορυφαίο τουριστικό προορισμό έχουν αυξημένες ανάγκες ως προς την ηλεκτροδότηση και συνακόλουθα ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Παρ’ όλα αυτά, στον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ της Πάρου, ο οποίος εξυπηρετεί και την Αντίπαρο, παρατηρείται το φαινόμενο της τραγικής υποστελέχωσης τεχνικού προσωπικού, όπως οι εναερίτες, με μόλις 3 άτομα να εξυπηρετούν τα νησιά αυτά. Η προκήρυξη θέσεων με 8μηνη σύμβαση επιλύει μόνο επιφανειακά το ζήτημα καθώς πρόκειται για ειδικότητα, για την εκτέλεση των καθηκόντων της οποίας βαρύνουσα σημασία έχει η συσσώρευση εμπειρίας. Επίσης, καθώς οι συμβασιούχοι εναλλάσσονται σε κάθε προκήρυξη δε δύνανται να εξειδικευθούν στο βαθμό που χρειάζεται.

Σε επιστολή τους προς τους Δημάρχους Πάρου-Αντιπάρου την 24/02/2020 οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ Πάρου, στην οποία εκφράζουν την έντονη αγωνία τους για τα ανωτέρω, αναφέρουν επίσης την έλλειψη προσωπικού διοικητικών καθηκόντων στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Συρμαλένιος, τίθενται τα εξής πολύ σοβαρά ζητήματα:

1. Κάλυψης των αναγκών ηλεκτροδότησης των μονίμων κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών κατά την τουριστική σεζόν

2, Ασφάλειας των ίδιων των εργαζομένων, τακτικών και συμβασιούχων

3. Αδυναμίας κατάρτισης προγραμματισμού εργασιών της υπηρεσίας ώστε να λειτουργεί εύρυθμα και έγκαιρα

4. Πλημμελούς εξυπηρέτησης αποκατάστασης βλαβών καθώς και νέων συνδέσεων ηλεκτροδότησης

Το υπουργείο θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΔΕΔΔΗΕ στην Πάρο-Αντίπαρο. Επίσης, θα πρέπει να μετονομάσει το ΔΕΔΔΗΕ Πάρου σε ΔΕΔΔΗΕ Πάρου-Αντιπάρου ώστε να στηρίξει την εντοπιότητα για την πρόσληψη προσωπικού και στον Δήμο Αντιπάρου. Τέλος, θα πρέπει να προχωρήσει στις απαιτούμενες προσλήψεις προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στις Κυκλάδες.

Συνημμένο δείτε το κείμενο της ερώτησης.

2020-2-25 Συρμαλένιος- ΔΕΔΔΗΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.