Νίκος Κουφός: Μειώνουν τις διακοπές τους στις 3-4 ημέρες λόγω ακρίβειας

Αν και ο ξενοδόχος Νίκος Κουφός, κατέχει την πρώτη θέση στην λίστα του tripadvisor με το ξενοδοχείο του κορυφαίο στην κατηγορία, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Τα δυο εορταστικά τριήμερα έδειξαν ότι η Μήλος θα πρωταγωνιστήσει και φέτος το καλοκαίρι, ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του πλανήτη. «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχουμε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι κρατήσεις πηγαίνουν πολύ καλά, όλοι φροντίζουμε το νησί για αυτό» αναφέρει ο Νίκος Κουφός. Το κόστος της ενεργειακής κρίσης μετακυλίεται στους επισκέπτες οι οποίοι πλέον αλλάζουν τις συνήθειες τους μειώνοντας τις ημέρες των διακοπών τους.

 

Συνέντευξη στον Λάμπρο Δεμερτζή

 

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την συζήτησή μας κάνοντας έναν μικρό πρώτο απολογισμό για τα δύο πρώτα τριήμερα – τετραήμερα που είχε και η Μήλος και όλες οι Κυκλάδες αλλά θέλω να σταθώ στο δικό σας το ξενοδοχείο και στο νησί. Οι εντυπώσεις σας;

Μολονότι υπήρχε μια ανασφάλεια γενικότερα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά, το νησί δέχεται πάρα πάρα πολύ κόσμο. Οι αφίξεις είναι πολύ αισιόδοξες γενικότερα. Η Μήλος ακούγεται. Και φαντάζομαι και εσείς κάτι ακούτε για το νησί μας και όσον αφορά την δική μας την δομή πηγαίνουμε εξαιρετικά. Οι κόποι ανταμείβονται και όλα καλά.

Πως βλέπετε το καλοκαίρι; Γιατί παρατηρούμε ότι οι κρατήσεις είναι καλύτερες του αναμενόμενου, είναι κάτι που σας εκπλήσσει αυτό;

Οι κρατήσεις είναι πάρα πάρα πολύ καλές, με την διαφορά ίσως ότι οι πελάτες πλέον δεν επιθυμούν να κάθονται 7 και 10 μέρες όπως παλιότερα, αλλά προτιμούν να κάθονται 3-4 μέρες και μετά να επισκέπτονται κάποιο άλλο νησί. Από εκεί και έπειτα όλα είναι εξαιρετικά και δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αυτό είναι μια νέα κουλτούρα του ταξιδιώτη.

Αυτό οφείλεται κατά την γνώμη σας στο κόστος των διακοπών; Γιατί όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι από την στιγμή που υπάρχει ενεργειακή κρίση αυτή μετακυλίεται στους επισκέπτες.

Έτσι ακριβώς, δηλαδή ο πελάτης θέλει με το πορτοφόλι και το βαλάντιο που έχει στην διάθεσή του, με τα ίδια χρήματα, αντί να μείνει σε έναν προορισμό για 8-10 μέρες να πάει σε 3-4 διαφορετικούς προορισμούς στο ίδιο χρονικό περιθώριο.

Εσείς έχετε ένα ξενοδοχείο το οποίο έχει βραβευθεί. Η ερώτηση που θέλω να σας κάνω σχετίζεται με το τι άλλαξε 5 χρόνια μετά και με την δική σας οπτική απέναντι στην εξυπηρέτηση των πελατών. Κυρίως αν άλλαξε κάτι σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζουμε το φυσικό περιβάλλον. Διότι θέλουμε να λέμε ότι είμαστε μια πολύ όμορφη χώρα και η Μήλος είναι ένας εξαιρετικός προορισμός αλλά έχει αλλάξει κάτι όσο αφορά την νοοτροπία μας; Έχουμε γίνει λίγο πιο φιλικοί προς το περιβάλλον; Γιατί είναι κάτι που ζητάνε κυρίως οι ξένοι επισκέπτες.

Ανέκαθεν υπήρχε σεβασμός και αυτός ο σεβασμός επικρατεί και τώρα. Από εκεί και έπειτα δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι, όπως ήταν η κατάσταση είναι και αυτή την στιγμή. Αλλά σίγουρα ένας ξένος επισκέπτης που θα έρθει στο νησί μας ή σε κάποιο άλλο κυκλαδονήσι σέβεται την φύση, αγαπάει το καθαρό και το όμορφο και είναι και για εμάς εξαιρετικό γιατί μας  δίνει πάντα το κίνητρο να γινόμαστε καλύτεροι.

Εμείς αφήνουμε το αποτύπωμά μας. Αυτό το λέω διότι ξέρω ότι στην Μήλο τουλάχιστον υπάρχει και ζήτημα με το νερό όπως υπάρχει και στα περισσότερα νησιά άλλωστε. Αλλά έτσι όπως μαθαίνω από τον δήμο είναι πάρα πολλοί αυτοί που αθετούν, ή δεν εξυπηρετούνται ή δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους ή δεν καλύπτουν τις οφειλές που έχουν με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ζήτημα με το πιο σημαντικό αγαθό. Το βιώνετε εσείς;

Εγώ αυτά πρώτη φορά τα ακούω. Δεν έχω ακούσει κάτι για ό,τι μου λέτε αυτή την στιγμή. Σίγουρα υπάρχουν αυξήσεις και στο νερό αλλά τι να κάνουμε από την στιγμή που δεν έχουμε εμείς την δυνατότητα όπως κάποιο Κυκλαδονήσι να έχει την αυτάρκεια του, πληρώνουμε το τίμημα. Αλλά συνήθως όταν ένα νησί είναι πλούσιο σε επισκεψιμότητα ίσως να είναι και εύλογο κάποιες υπηρεσίες να είναι πιο ακριβές.

Έκανε και μια επιτυχημένη καμπάνια το νησί και σε διεθνείς εκθέσεις, αυτό ενδεχομένως να αποτυπωθεί. Κυρίως από τι επισκέπτες θα δουλέψουμε πέρα από τους Έλληνες;

Στο νησί μας έρχεται χωρίς να θέλω να υπερβάλλω όλος ο πλανήτης: από τον Βραζιλιάνο, τον Αμερικάνο και τον Αυστραλό μέχρι και τον Γάλλο και τον Ιταλό. Οπότε έχουμε όλη την γκάμα πελατών. Ευτυχώς πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά, το νησί μας είναι διεθνώς αναγνωρισμένο είτε από τις παραλίες, είτε από άλλα αξιοθέατα οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι ένα μικρό διαμαντάκι στην σειρά των υπόλοιπων νησιών των Κυκλάδων.

Τι χρειάζεται κατά την γνώμη σας να γίνει έτσι ώστε και να διατηρηθεί η καλή κατάσταση στη Μήλο;

Ίσως κάποιες παραπάνω υποδομές αλλά είμαι σίγουρος ότι και αυτές έχουν πάρει το δρόμο τους και στα επόμενα 1,2,3 χρόνια θα έχουμε και τις υποδομές που απαιτούνται. Στο νησί μας έχει πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια, πάντοτε και ο δήμος αλλά και οι υπόλοιποι φορείς κάνουν προσπάθειες για το καλύτερο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.