Νέο αρνητικό ρεκόρ με 6.808 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα – 60% αύξηση των νέων κρουσμάτων το τελευταίο 15νθήμερο

Νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24 ωρο.  6.808 κρούσματα εντοπίστηκαν στην επικράτεια με μεγάλες αυξήσεις στην Αττική, όπου υπάρχουν 1.475 κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν 1.117 και πολλές άλλες περιοχές, όπου η αύξηση των κρουσμάτων φτάνει μέχρι και το 500%. 

​Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 42, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.151 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 441 (59,9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι θάνατοι αφορούν σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και ανθρώπους με πολλά συνυπάρχοντα νοσήματα , στη μεγάλη τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, όμως χθες ο νεαρότερος άνθρωπος που κατέληξε ήταν 39 χρονών και προχθές 27. 

Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχει παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση . Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 60% το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε σχέση με τις προηγούμενες 15 μέρες, δηλαδή τη δεύτερη και τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Ο μέσος κυλιόμενος αριθμός των επτά ημερών ανέρχεται στο ρεκόρ των 4.621 νέων κρουσμάτων ανά μέρα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ και ενώ ο εβδομαδιαίος αριθμός εργαστηριακών τεστ έχει παραμείνει σταθερός καθ’ όλο τον μήνα Οκτώβριο, περίπου δηλαδή, στο 1,3 με 1,4 εκατομμύρια εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα, το ποσοστό θετικότητας έχει αυξηθεί σταδιακά και σταθερά, έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 1,09, από το 1,1 στις αρχές του μήνα, στο 1,96 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα διπλασιάστηκε και ο δείκτης θετικότητος των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Η επέκταση του τέταρτου επιδημικού κύματος σε όλη την επικράτεια είναι εμφανής.

Σημαντικά αυξητικές τάσεις σημειώνονται και σε άλλες περιοχές, πέραν από την Βόρεια, την Κεντρική και τη Δυτική Ελλάδα, σε περιοχές της Νότιας Ελλάδας όπως είναι η Πελοπόννησος, η Κρήτη αλλά και αρκετά νησιά μας.

Τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια έχουν ξεπεράσει τις 35.000 ασθενείς.

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,  είναι σημαντική, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 35% τις τελευταίες δυο βδομάδες με τον κυλιόμενο μέσο όρο των νέων εισαγωγών του επταημέρου να φτάνει στις 300 εισαγωγές την μέρα.

Υπολογίζεται ότι περίπου υπάρχουν 3.000 ασθενείς που νοσηλεύονται στην χώρα μας λόγω κορωνοϊού.

Το 70% των νοσηλευόμενων ασθενών είναι ηλικίας άνω των 55 ετών. Και τις τελευταίες δυο εβδομάδες αυξήθηκε, τόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, που έχει ξεπεράσει πλέον του 400, αλλά έχει αυξηθεί ταυτόχρονα και ο αριθμός των ασθενών που χάνουν καθημερινά την ζωή τους λόγω κορωνοϊού.

Από την ιχνηλάτηση που γίνεται, φαίνεται ότι αν και υπερτερούν οι οικογενειακές και κοινωνικές επαφές, όπως γινόταν και τις προηγούμενες εβδομάδες, σήμερα λόγω της πολύ μεγάλης διασποράς του ιού παρατηρείται και αύξηση της μετάδοσης μέσα σε εργασιακούς χώρους.

Εντυπωσιακή είναι η σταθερή ηλικιακή κατανομή των νέων κρουσμάτων. Παρ’ όλο, δηλαδή, που τα σχολεία είναι ανοιχτά εδώ και σχεδόν δυο μήνες, δεν έχουμε αύξηση ποσοστού των νέων κρουσμάτων στα παιδιά, στους μαθητές.

Έτσι, ενώ όταν άνοιξαν τα σχολεία, λόγω του αυξημένου testing που γινόταν για να έχουμε πάλι μαθητές στο σχολείο, τα παιδιά σχολικής ηλικίας αποτελούσαν το 29% του συνόλου των κρουσμάτων.

Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι στο 25%. Επίσης, ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η σταθερότητα του ποσοστού των νέων κρουσμάτων στους γονείς των μαθητών.

Η ηλικιακή ομάδα, μεταξύ 35 και 55 ετών παραμένει σταθερά σε ένα ποσοστό περίπου 30% του συνόλου των κρουσμάτων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μήνα μετά την έναρξη των πανεπιστημίων και την επιστροφή των φοιτητών στη δια ζώσης εκπαίδευση, και ενώ το επιδημιολογικό φορτίο όλοι βλέπουμε πόσο σημαντικά έχει επιβαρυνθεί, δεν έχουμε παρατηρήσει αύξηση στο ποσοστό κρουσμάτων που αφορά στους νέους 18 ως 24 ετών.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας μαζί με ένα εξαντλητικό testing στην εκπαίδευση, έχουν σημαντικά συμβάλει στην επιτυχή διατήρηση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας χωρίς να παρατηρείται σημαντική ενδοσχολική διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, επί του παρόντος μόλις 8 τμήματα επί συνόλου πάνω από 80.000 τμημάτων στην επικράτεια, παραμένουν κλειστά λόγω των κρουσμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs