Νέα Rapid Τest την Πέμπτη στο Φιλώτι

 Μετά την ανησυχία που προκλήθηκε στο Φιλώτι, καθώς εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού μετά από rapid test που διεξήχθησαν χθες , συνεχίζονται οι προληπτικοί έλεγχοι.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Νάξου οργανώνουν δωρεάν Rapid Τest στο Φιλώτι την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου. Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν από ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, στο Γραφείο της Κοινότητας Φιλωτίου, με τεστ που παραχωρεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Σε έλεγχο μπορούν να υποβληθούν τόσο οι κάτοικοι του Φιλωτίου αλλά και γειτονικών χωριών, εφόσον επιθυμούν να εξετασθούν.

Επίσης, όποιος επιθυμεί να υποβληθεί σε rapid test στο Νοσοκομείο Νάξου, μπορεί να υποβάλει αίτημα για διενέργεια δωρεάν τεστ οποιαδήποτε στιγμή, μέσω της ιστοσελίδας https://testing.gov.gr».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα 22/2/21 διεξήχθησαν rapid tests στο Φιλώτι από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Νάξου από τις 10 το πρωί έως τις 2 και ανευρέθησαν αρκετά θετικά κρούσματα.
Διαβάστε τη δήλωση του Δημάρχου Νάξου, Δημήτρη Λιανό για τα κρούσματα κορωνοϊού στο Φιλώτι που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:
“Αρκετοί συμπολίτες μας διαγνώσθηκαν θετικοί στον Covid-19, μετά τους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (rapid test), που διενεργήθηκαν (τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου) στο Φιλώτι, μετά από συνεννόηση του Δήμου μας με το Νοσοκομείο Νάξου.
Η πανδημία είναι σε εξέλιξη και σε έξαρση. Παρ΄ όλο που έχουμε κουραστεί από την υφιστάμενη κατάσταση, είναι επιτακτική η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας (χρήση μάσκας, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών κ.τ.λ.).
Συνεχίσουμε με ατομική ευθύνη για το συλλογικό καλό.”

 

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Ενότητας Φιλωτίου Νάξου στις 23 Φεβρουαρίου 2021 για τα κρούσματα κορωνοϊού στο Φιλώτι :

“Αγαπητοί συγχωριανοί.
Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι μετά την διεξαγωγή του χθεσινού ταχέως ελέγχου που έλαβε χώρα στο γραφείο της δημοτικής μας κοινότητας επιβεβαιώθηκε δυστυχώς αριθμός κρουσμάτων εντός του χωριού μας.
Κατόπιν αυτού ενημερώθηκαν πάραυτα και ενεργοποιήθηκαν αμέσως οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και οι αρμόδιοι μηχανισμοί για την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων.
Ήδη οι εν λόγω φορείς βρίσκονται σε προβλεπόμενη προληπτική καραντίνα εντός οικίας.
Σε κάθε περίπτωση που κάποιος θεωρεί ότι ενδέχεται να έχει σχετικά συμπτώματα, να επικοινωνήσει αμέσως με τον γιατρό του.
Να θυμάστε ότι η πρόληψη σώζει ζωές.
Είναι αδιανόητη οποιαδήποτε ολιγωρία και αδιαφορία.
Είναι αυτονόητο, ότι τα πάσης φύσεως υποδειχθέντα σχετικά μέτρα ατομικής προφύλαξης από την αρμόδια υπηρεσία, θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά και σχολαστικά.
Οι ελάχιστες δυνατές μετακινήσεις θα συμβάλλουν αποφασιστικά στον περιορισμό της πανδημίας.
Υπενθυμίζουμε τον σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Δεν είναι η στιγμή για καταλογισμούς ευθυνών, για εσφαλμένα αντανακλαστικά, για ανεύθυνες εκτιμήσεις, κινδυνολογίες και αναζήτηση του ασθενή μηδέν.
Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας κατατοπίσουμε στην περίπτωση αποριών.”
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.