Στη δημοσιότητα δόθηκε η ΚΥΑ με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας. Τα μέτρα που αναφέρονται στον αθλητισμό.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021) από τις 19 Ιουλίου 2021 επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.00 θεατές
β) Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάω από 10.000 θεατές.
γ) Για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3.000 θεατές.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά “… για την εφαρμογή του συγκεκριμένου εδαφίου προηγείται ειδοποίηση από τα μεγάφωνα και εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση εντός 15 λεπτών, ο αγώνας αναβάλλετε ή διακόπτεται. Τα περιστατικά αυτά αναγράφονται στο φύλλο αγώνα ή σε ειδική έκθεση, που αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εντός δέκα ημερών”.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του kykladiki.gr στο Google News.