Νέα μέτρα – Μητσοτάκης : Οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 θα πληρώνουν κάθε μήνα πρόστιμο 100 ευρώ

Έως τις 16 Ιανουαρίου, οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 πρέπει να έχουν κλείσει το ραντεβού τους για την πρώτη δόση

Νέα μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργικό συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου, να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση.

 

Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Και , όπως είπε, με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μα

Παράλληλα ανακοίνωσε πως ενόψει των γιορτών η πολιτεία προχωρά σε ένα ακόμη συμπληρωματικό μέτρο. Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα.

Η δωρεάν διάθεση ενός self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να ελεγχθεί η πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών.

Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Υπουργός Υγείας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι έχουν εξασφαλιστεί μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests και για τις ανάγκες των σχολείων.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η Ελλάδα βρίσκεται 2η στην Ευρώπη σε ρυθμό καθημερινών ραντεβού για εμβόλιο για 3η δόση. Όπως ανέφερε από τους 580.000 πολίτες άνω των 60 ετών, τον Σεπτέμβριο έσπευσαν να εμβολιαστούν μόνο 60.000 πολίτες. Υπογράμμισε, ότι είναι κυρίως οι άνω των 60 οι οποίοι νοσηλεύονται και δυστυχώς πολλοί από αυτούς χάνονται . Χαρακτηριστικά ανέφερε πως :«Η σημασία του εμβολίου ενός 70αρη ισοδυναμεί με 34 εμβολιασμούς νεότερων από πλευράς δημόσιας υγείας», και ότι η απόφαση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους άνω των 60  αποσκοπεί στα να σωθούν ζωές.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.