Νάξος : Εισαγγελική παρέμβαση για τυχόν ποινικές ευθύνες λόγω κορωνοϊού για την εκδρομή στα Κύθηρα

 

Μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία από το μεγάλο αριθμό  κρουσμάτων στους εκδρομείς της Προσκυνηματικής εκδρομής με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό το επιδημιολογικό φορτίο όλου του νησιού , η  Εισαγγελέας Νάξου Παπανδρέου Πόπη άνοιξε αυτεπαγγέλτως δικογραφία για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών για αξιόποινες πράξεις στην πραγματοποιηθείσα προσκυνηματική εκδρομή που έγινε προσφάτως στα Κύθηρα , από την οποία βεβαιώθηκαν πολλά κρούσματα με Covid-19 μετά την επιστροφή των εκδρομέων .

Υπενθυμίζουμε ότι η εκδρομή ξεκίνησε από τη Νάξο  την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, όπου οι εκδρομείς ταξίδεψαν με το Champion Jet προς τον Πειραιά  και από εκεί την επόμενη ημέρα, με μια ενδιάμεση στάση στο Σύνταγμα, ώστε να συμμετέχουν και άλλοι εκδρομείς, ξεκίνησε οδικώς και στη συνέχεια με καραβάκι, το ταξίδι για τα Κύθηρα.

Η επιστροφή των εκδρομέων στη Νάξο έγινε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου το απόγευμα, όταν κάποιοι από τους εκδρομείς παρουσίασαν συμπτώματα και εν συνεχεία διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα, θετική βρέθηκε και μια ολόκληρη πενταμελής οικογένεια που συμμετείχε στο ταξίδι. Η Μητρόπολη, πάντως, δήλωσε ότι δεν έδωσε άδεια για αυτή την εκδρομή, αλλά και για καμία άλλη από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.