Νάξος : διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων και μηχανών στην παραλιακή οδό

Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα εν όψει Πάσχα για τη μείωση κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, κατόπιν διαπίστωσης φαινομένων συνωστισμού στο παραλιακό μέτωπο της Χώρας καθώς και στις οδούς Α. Πρωτοπαπαδάκη και Σ. Παπαβασιλείου, που συγκεντρώνουν έντονη εμπορική δραστηριότητα, αποφάσισαν τη λήψη άμεσων κυκλοφοριακών μέτρων ενόψει της περιόδου του Πάσχα, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν.

Τα παρακάτω προτεινόμενα μέτρα αποσκοπούν στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με την απόδοση περισσότερου χώρου στους πεζούς, νωρίτερα από τα προηγούμενα έτη, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας, παρέχοντας τη δυνατότητα χρήσης των οδών σε συνθήκες μικρότερου συνωστισμού, διευκολύνοντας την προσωπική άθληση, την ψυχαγωγία και την εμπορική δραστηριότητα.

Τα έκτακτα μέτρα που θα εφαρμοστούν από σήμερα Μ. Πέμπτη 29-4-2021, καθημερινά από 18:00 το απόγευμα έως την ώρα έναρξης απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών, όπως αυτή θα ισχύει το αμέσως επόμενο διάστημα έως και τις 31-5-2021, είναι τα εξής:

  1. Διακοπή κυκλοφορίας τροχοφόρων (οχημάτων και δικύκλων) και απαγόρευση στάσης – στάθμευσης στο τμήμα της παραλιακής οδού Π. Πρωτοπαπαδάκη, από την Alpha Bank έως την είσοδο της μικρής προβλήτας
  2. Μονοδρόμηση τμήματος της οδού Παπαβασιλείου από τη συμβολή με την οδό Π. Πρωτοπαπαδάκη έως την οδό Ρήγα Φεραίου, με κατεύθυνση προς το 1ο Γυμνάσιο
  3. Διακοπή κυκλοφορίας τροχοφόρων (οχημάτων και δικύκλων) και απαγόρευση στάσης – στάθμευση στο τμήμα της οδού Αρ. Πρωτοπαπαδάκη από Πλατεία Πέτρου Ευριπαίου – Πρωτοδικείου έως Σ. Παπαβασιλείου.

Προκειμένου να αποκτήσουμε μία φιλική πόλη για τους πεζούς απαιτείται η συμβολή όλων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.