Μύκονος : Μαθητικός Διαγωνισμός  «Τα νησιά μας φάροι της βιώσιμης ανάπτυξης»

Ο διαγωνισμός «Τα νησιά μας, φάροι βιώσιμης ανάπτυξης» καλεί τους μαθητές και μαθήτριες β’ βάθμιας εκπαίδευσης να εμπνευστούν από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και από τη Διακήρυξη της Πρωτοβουλίας «Έξυπνα Νησιά» και να συμβάλλουν ενεργά στο σχεδιασμό του τόπου τους.
Στόχος του διαγωνισμού είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή και συνεργασία με τους αντίστοιχος Δήμους, ώστε αφενός οι μαθητές να αντιληφθούν τον τρόπο και τις προκλήσεις υλοποίησης έργων κοινής ωφέλειας με γνώμονα τη βιωσιμότητα, αφετέρου οι ΟΤΑ να αφουγκραστούν και να υιοθετήσουν προτάσεις από τους νέους πολίτες των νησιών.
Για τα σχολεία που θα διακριθούν στο διαγωνισμό το ΔΑΦΝΗ θα αναλάβει, μετά το πέρας του διαγωνισμού, την εκπόνηση των αντίστοιχων μελετών και την γενικότερη ωρίμανση των έργων σε συνεργασία με τους Δήμους ακολουθώντας συμμετοχικές διαδικασίες.
Ο Διαγωνισμός σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου Δάφνη, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Μυκόνου, είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αρ.Πρωτ. Φ15/163900/Δ2) και φυσικά προσαρμοσμένος στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. Εξού και όλες οι διαδικασίες θα υλοποιηθούν διαδικτυακά.
Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής των σχολείων στον Μαθητικό Διαγωνισμό “Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης” στο https://education.dafninetwork.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.