Μπαίνουν οι βάσεις για ηλεκτροκίνηση στα νησια

Του Λάμπρου Δεμερτζή

Την ώρα που σε ολόκληρη την Ευρώπη η ηλεκτροκίνηση αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα στις καθαρές πηγές ενέργειας με πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα και φυσικά στις μετακινήσεις, στην Ελλάδα γίνονται τα πρώτα δειλά βήματα, όπως η προσπάθεια στην Αστυπάλαια από μεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να καταστεί το νησί πράσινο με ηλεκτρικά οχήματα και εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Και η Σύρος όμως, είναι κοντά στην απόκτηση  του δικού της σχεδίου φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.  Ο Δήμος  αποφάσισε να υποβάλει αίτημα λήψης χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο σχετικά με την εκπόνησή του.

Πρόκειται για τα πρώτα οργανωμένα “βήματα” αναφορικά με την υπόθεση της ηλεκτροκίνησης σε τοπικό επίπεδο, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης που έχει εκδοθεί και αποσταλεί ενημερωτικά σε Δήμους της χώρας, από το Πράσινο Ταμείο.

Ειδικότερα, η Σύρος που έχει ενταχθεί στην πρώτη κατηγορία των Δήμων πανελλαδικά που καλούνται να προχωρήσουν στο ΣΦΗΟ, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την εκπόνησή του μέχρι και τις 21 Μαρτίου του επόμενου έτους, οπότε και λήγει το χρονικό περιθώριο, όπως αυτό ορίζεται στην πρόσκληση, αλλά έχει ειπωθεί και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη κατά τη διάρκεια δημόσιων ενημερώσεών του. Την απόφαση εγκρίθηκε από την   Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.