Μικές Λεοντής : Θέλουμε επιμήκυνση της σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες

Είναι οξύμωρο αυτό που συμβαίνει στην Πάρο. Ετοιμάζεται για μια «καυτή» τουριστική περίοδο και όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα κάνει ρεκόρ αφίξεων, καθώς ήδη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι προκρατήσεις είναι σχεδόν στο 900%, ωστόσο ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του νησιού επισημαίνει τον κίνδυνο να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, αν η τουριστική περίοδος επιμηκυνθεί μέχρι τον Οκτώβρη. «Ο κόσμος εδώ, οι επαγγελματίες κουράζονται, και κλείνουν  τα καταστήματά τους τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς επισκέπτες και να μην υπάρχουν μαγαζιά να εξυπηρετηθούν. Ταυτόχρονα δεν έχουμε εργαζόμενους και ακίνητα για να διαμείνουν και να εργαστούν την σεζόν» καταλήγει ο Μικές Λεοντής.

Συνέντευξη στον Λάμπρο Δεμερτζή

 

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με βάση τα στοιχεία των κρατήσεων που έχετε εσείς και πώς διαμορφώνεται η αγορά. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι πάμε για ένα θερμό καλοκαίρι με την καλή του έννοια. Εσείς τι εικόνα έχετε;

Οι ενδείξεις μέχρι τώρα δείχνουν ένα πολύ θερμό καλοκαίρι, μια πολύ δυνατή σεζόν και ελπίζω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα και ουσιαστικά θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Οι δικές σας προτεραιότητες ως πρόεδρος επιτροπής τουρισμού και ανάπτυξης του νησιού ποιές είναι για το επόμενο διάστημα; Έγινε μια προεργασία όλο τον χειμώνα, τα έχουμε πει έχουμε μιλήσει και με τον δήμαρχο, τώρα φαίνεται σαν να δρέπετε τους καρπούς σας;

Ακριβώς. Εμείς δουλεύουμε όλο τον χειμώνα από την μέρα που τελειώνει η σεζόν ουσιαστικά μέχρι τώρα δουλεύουμε πυρετωδώς για να αναδείξουμε το νησί μας και να το διαφημίσουμε ώστε να έχουμε περισσότερο κόσμο το καλοκαίρι. Βέβαια εμείς προσπαθούμε να μεγαλώσουμε την σεζόν και να έχουμε μεγαλύτερη τουριστική περίοδο. Ο κόσμος βέβαια κουράζεται, οι επαγγελματίες είναι κουρασμένοι και πάρα πολλοί κλείνουν τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα να υπάρχει πάρα πολύς κόσμος και να μην έχουμε μαγαζιά. Αυτό είναι πρωτόγνωρο. Δεν υπάρχουν υπάλληλοι να δουλέψουν, δεν υπάρχουν σπίτια να μείνουν οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων και όλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ο κόσμος που έρχεται είναι πάρα πολύς και θέλει να εξυπηρετηθεί, εμείς προσπαθούμε. Από εκεί και πέρα όμως από ό,τι ακούω υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στο θέμα στελεχώσεων ξενοδοχείων, τουριστικών μονάδων εστιατορίων κτλ..

Αυτό είναι πολύ σοβαρό και νομίζω πως το αντιμετωπίζει όλη η τουριστική βιομηχανία σε όλη την χώρα πόσο μάλλον η Πάρος που πρωτοστατεί. Τώρα υπάρχει και ένα θέμα, καλό θα έλεγα εγώ που σχετίζεται με την αγοροπωλησία και τις επενδύσεις. Φαίνεται δηλαδή ότι είναι πολλοί αυτοί που βλέπουν στην Πάρο την επενδυτική ευκαιρία πάνω στα ακίνητα. Αγοράζουν και επενδύουν.

Σίγουρα η Πάρος είναι ένα μεγάλο νησί. Έχει πολλά ακίνητα προς πώληση και αυτή την στιγμή με το αεροδρόμιο και την τουριστική ανάπτυξη που έχει πάρει το νησί είναι μια πολύ ευκαιρία για όλους τους επενδυτές να επενδύσουν στην Πάρο. Το αεροδρόμιο έχει φέρει πάρα πολύ μεγάλη άνθηση ψυχολογική των επενδυτών ώστε να επενδύσουν και αυτό το βλέπουμε καθημερινά, τις ζητήσεις και τις αυξήσεις τιμών βέβαια. Οι τιμές έχουν ανέβει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια λόγω αυτής της ζήτησης που υπάρχει.

Υπάρχει λέτε διαθεσιμότητα ακινήτων.

Υπάρχει διαθεσιμότητα, βέβαια από το 1995 για παράδειγμα πωλούνται κατά κόρον πάρα πολλά ακίνητα, και γη και σπίτια. Αλλά παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα περιθώριο αλλά δεν υπάρχει ό,τι ακριβώς χρειάζονται. Θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούν στο τι υπάρχει αυτή την στιγμή στην Πάρο όπως και στα άλλα νησιά γύρω τα οποία είναι τουριστικά ανεπτυγμένα κι η γη περιορίζεται αλλά υπάρχει.

Διάβαζα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ότι υπάρχουν κρατήσεις της τάξης του 90%, αυτό είναι νομίζω σημαντικό.

Αυτό είναι σημαντικό και είναι ένα δείγμα για το πώς θα κινηθεί το καλοκαίρι. Το θέμα είναι να υπάρχουν πολύ καλές συγκοινωνίες και με τα πλοία και τα αεροπλάνα ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και να έχει και καλό καιρό και όπως σας είπα είναι ένα δείγμα για το καλοκαίρι. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δείχνει ότι όλη η Ελλάδα έχει επιλέξει την Πάρο για διακοπές, θεωρώ ότι και το καλοκαίρι θα είναι μια από τα ίδια και θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.