Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι σμυριδεργάτες στην Λύση Χατζηδάκη

in ΚΥΚΛΑΔΕΣ/Νάξος

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οι σμυριδεργάτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην λύση που προωθεί ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Τόνισαν ότι η μοναδική λύση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους είναι να ανοίξουν τα ορυχεία  και η εξόρυξη σμύριδας.

 

Λιανός:Πρέπει να συνεργαστούμε για να ανοίξουν τα ορυχεία

Ο δήμαρχος της Νάξου ανέφερε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πως την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε το προεδρείο στην Αθήνα για συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη. Οι υπηρεσίες όμως ήταν κάθετες. Υπάρχει κόντρα ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του υπουργείου. Αναφέρθηκε στην απόφαση που ελήφθη από το υπουργείου, όπως και την περσινή, επί υπουργίας Γιώργου Σταθάκη. Πρέπει να συνεργαστούμε για να λειτουργήσουν τα ορυχεία. ” Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες σε κανέναν για το παρελθόν. Θέλω να είμαι αρωγός και μπροστάρης”.

 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου των σμυριδεργατών Νίκος Κουμερτάς για την πολιτική λύση του ζητήματος που πρότεινε ο υπουργός,  “η απόφαση μας βρίσκει πέρα για πέρα αντίθετους. Αυτό που θέλουμε είναι να ανοίξουν τα ορυχεία και να γίνει εξόρυξη όπως κάθε χρόνο”.

Συνάντηση με τον Υπουργό

Αποφασίστηκε να ζητήσουν συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη με μια επιτροπή στην οποία θα συμμετέχει ο δήμαρχος, εκπρόσωποι του σωματείου ε των σμυριδεργατών και από την μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου,

Οι σμυριδεργάτες, σε περίπτωση που δεν ανοίξουν τα ορυχεία, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις τόσο στη Νάξο όσο και στην Αθήνα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*