Μείωση ΕΝΦΙΑ από φέτος

in ΕΛΛΑΔΑ/Πολιτική

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ημέρας της διαδικασίας, να δηλώνουν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας ΄ήταν η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης πως δεν θα διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία ούτε θα αμφισβητηθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης. Επιτυγχάνοντας, ωστόσο, τους στόχους θα δοθεί η δυνατότητα η κυβέρνηση να διεκδικήσει μέσα στην επόμενη χρονιά την μείωση των πλεονασμάτων, σημείωσε.

Ο Πρωθυπουργός ανέπτυξε το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, ενώ ανακοίνωσε σημαντικές μειώσεις φόρων που ξεκινούν από τώρα, από το 2019. Κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ  κατά 22% μεσοσταθμικά από φέτος τον Αύγουστο.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Στην ψηφοφορία, η οποία είναι ονομαστική δι’ εκφωνήσεως ψηφίζουν και οι υπουργοί και υφυπουργοί, αν είναι μέλη της Βουλής.

Η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμού των Βουλευτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*