Μήνυμα Ν. Λειβαδάρα για την «Παγκόσμια Ημέρα για τη Τρίτη Ηλικία»

in Κοινωνία/ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η «Παγκόσμια Ημέρα για τη Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, ως ελάχιστο οφειλόμενο χρέος και ένδειξη αναγνώρισης προς τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας. Αυτή η ημέρα μας υπενθυμίζει τόσο τον σεβασμό που οφείλουμε να επιδεικνύουμε προς τους ηλικιωμένους, οι οποίοι αποζητούν τη ζεστασιά και την αγάπη μας, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και χρήζουν φροντίδας.

Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν μια σημαντική μερίδα της ελληνικής κοινωνίας, καθώς συμβάλλουν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, μέσω του εθελοντικού τους έργου, της εμπειρίας και των γνώσεων που μεταφέρουν, της φροντίδας προς τα παιδιά και τα εγγόνια τους και της συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Απέναντι στους ηλικιωμένους – οι οποίοι δεν είναι απόμαχοι αλλά αγωνιστές της ζωής – η ελληνική πολιτεία και κοινωνία έχουν βαθύτατη υποχρέωση, όχι μόνο για την πολυσύνθετη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι.

Σεβόμενοι την προσωπικότητα, το κύρος και την αγάπη τους για τη ζωή, είναι καθήκον όλων μας να φροντίζουμε για την αξιοπρεπή, ασφαλή και ποιοτική διαβίωση τους, ώστε να μπορούν να βλέπουν με ελπίδα το μέλλον.

 

 

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης

 Νικόλαος Λειβαδάρας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Latest from Κοινωνία

Go to Top