Μάκης Μαυρογιάννης: Η Νάξος υποφέρει από το  κυκλοφοριακό

 

«Είναι ένα ζήτημα που θα το αντιμετωπίσουμε και φέτος το καλοκαίρι, τα αυτοκίνητα που φτάνουν στο νησί είναι πολλά, υπάρχει μόνο μία έξοδος από το λιμάνι και παρά το γεγονός ότι έχουμε εξασφαλίσει χώρους στάθμευσης, φαίνεται ότι θα παραμείνει» αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας Χώρας Νάξου. Ο Μάκης Μαυρογιάννης αναφέρεται και σε μια σειρά από έργα που έχουν πραγματοποιηθεί με σημαντικότερο αυτό της ύδρευσης, όπου πλέον το νερό της βρύσης θα είναι πόσιμο.

 

 

Συνέντευξη στον Λάμπρο Δεμερτζή

 

 

 

Στη Χώρα της Νάξου γίνονται πολλές αλλαγές οι οποίες φέρουν τη δική σας σφραγίδα και νομίζω ότι αυτό θα φανεί και στους πολίτες της Νάξου.

 

Η συμμετοχή η δική μου είναι μια βοήθεια που γίνεται από την κοινότητα στον Δήμο. Βέβαια αυτά είναι έργα του Δήμου και όχι της κοινότητας.

 

Ποιά θεωρείτε ότι είναι τα πιο σημαντικά κατά της γνώμη σας;

 

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα θεωρώ είναι αυτό που τώρα τελειώνει και είναι ένας αγωγός ο οποίος έσπαγε συνέχεια εδώ και πολλά χρόνια. Αλλάχτηκε όμως και με αυτόν τον τρόπο βοηθήθηκαν πολύ τα σπίτια εκείνης της περιοχής με περισσότερη πίεση και καλύτερη ποιότητα νερού. Και φυσικά ότι φτιάχτηκε γενικότερα ο δρόμος σε εκείνο το σημείο, ασφαλτοστρώθηκε.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό με την ύδρευση γιατί ξέρουμε ότι η Χώρα της Νάξου, για να μην πω όλη η Νάξος, κατά διαστήματα αντιμετωπίζει προβλήματα με την υδροδότηση αλλά και με την ποιότητα. Είναι ένα ζήτημα αυτό.

 

Τώρα και με τα νέα φίλτρα, γιατί έχουμε ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα μεγάλο, δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό αλλά είναι πάνω από εκατομμύριο, όλα τα φίλτρα είναι καινούρια και νέας τεχνολογίας πλέον και το νερό στα σπίτια θα είναι πόσιμο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

 

Άλλα έργα τα οποία είτε τρέχουν είτε είναι προγραμματισμένα να γίνουν;

 

Αυτή την περίοδο γίνονται διάφορα μικρά έργα. Είναι οι υπόγειοι κάδοι που έχουν μπει σε δύο σημεία της πόλης, στο Άλσος της Έλλης και στη διασταύρωση κοντά στην Εθνική τράπεζα. Αυτό είναι ένα σημαντικό έργο που ξεκίνησε, αρέσει στον κόσμο από ό,τι φαίνεται, και προσπαθούμε τώρα να συνεχίσει το πρόγραμμα για να κάνουμε και άλλους κάδους υπόγειους. Είναι πολύ σημαντικό έργο αυτό γιατί θα μας απαλλάξει από πολλά πράγματα.

 

Η υπογειοποίηση των σκουπιδιών σημαίνει ότι κερδίζουμε χώρο από τη μια και από την άλλη το πιο σημαντικό νομίζω ότι είναι η αισθητική. Έτσι δεν είναι;

 

Βέβαια, είναι πολύ σημαντικό γιατί μπαίνει σε κεντρικά σημεία. Ολοκληρώνονται οι τρείς παιδικές χαρές της πόλης που δυστυχώς άργησαν και δεν είναι υπαιτιότητα του δήμου, είναι υπαιτιότητα της εταιρίας. Το έφτασε μέχρι τέλος της δυνατότητάς της και τώρα τα παραδίδει, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα θα μπουν και οι περιφράξεις και θα παραδοθούν.

 

Αυτό που θα αντιμετωπίσετε όπως κάθε χρόνο είναι το κυκλοφοριακό στην Χώρα.

Αυτό το αντιμετωπίζουμε αναγκαστικά γιατί αυξάνεται υπερβολικά ο όγκος των αυτοκινήτων. Το λιμάνι μας έχει μόνο μια έξοδο και εκεί μπλοκάρουν τα πράγματα.

 

Άρα αν δεν αλλάξει αυτό δεν μπορεί να γίνει διαχείριση.

Σωστά, αυτό ναι. Τώρα γίνονται κάποιες ρυθμίσεις που τις ανακοίνωσε το λιμεναρχείο γιατί αυτό είναι περισσότερο στην αρμοδιότητα του λιμεναρχείου, να μην γίνονται οι τροφοδοσίες των καταστημάτων μετά τις 11:00 το πρωί, να γίνονται ξανά δύο ώρες μετά το μεσημέρι που σταματούν τα πλοία και το πρωί νωρίς. Κάποιες τέτοιες μικρές παρεμβάσεις. Από την 1/6 έκλεισε και η παραλία το βράδυ όπως κάθε χρόνο. Δυσκολεύουν τα πράγματα όπως και να ‘ναι γιατί ο όγκος είναι πάντα μεγαλύτερος. Αυτή την στιγμή πήραν πίσω οι ιδιοκτήτες 3 πάρκινγκ τα οποία τα νοίκιαζαν στον δήμο, τα δώσανε και τα κάνανε ιδιωτικά, αλλά πήραμε πολύ περισσότερα στρέμματα σε διάφορα σημεία. Σχεδόν με τα ίδια λεφτά έχουμε πάρει περισσότερα στρέμματα μέσα στην πόλη.

 

Είναι έτοιμα αυτά προς χρήση;

Ετοιμάζονται, δεν είναι τίποτα αυτό. Με τις υπογραφές που θα μπουν την επόμενη εβδομάδα των ιδιοκτητών σε 2-3 μέρες ξεκινούν. Το πάρκινγκ είναι πολύ σημαντικό αλλά και ο κόσμος να ξέρετε έχει αλλάξει. Ζητάει και τα ιδιωτικά πάρκινγκ, έχουν αρχίσει και δουλεύουν καλά. Τελειώνουν και αυτά που τα φτιάχνουν οι ιδιοκτήτες τους. Πιστεύω ότι από θέμα πάρκινγκ δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.