Λεωνίδας Τσορτανίδης: Στον ασημένιο στόλο του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος των IQ FoiL

Στον ασημένιο στόλο του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος των IQ FoiL ανδρών συμμετείχε ο Λεωνίδας Τσορτανίδης. Ο Ανδριώτης σέρφερ κάνει τεράστια προσπάθεια μέσα και έξω από την θάλασσα για να προσαρμοστεί στη νέα Ολυμπιακή κλάση που απαιτεί μυϊκή δύναμη και βάρος για να εκμεταλλευτεί πλήρως της δυνατότητές του,  λόγω της κατασκευής της σανίδας αλλά και της ταχύτητας που μπορεί αυτή να αναπτύξει, πετώντας κυριολεκτικά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στους αγώνες πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα 12 συνολικά ιστιοδρομίες και ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου που για πρώτη φορά αγωνίστηκε σε αγώνες στην κατηγορία Open βρίσκεται  στην 97η θέση μεταξύ 154 συμμετοχών. Στα θετικά είναι ότι πραγματοποίησε και στις δύο φάσεις αρκετές καλές ιστιοδρομίες όμως είχε και ένα μηδενισμό που του στερεί μια καλύτερη θέση. Σημαντικό επίσης είναι ότι αποκομίζει  πολύτιμες εμπειρίες αφού συναγωνίζεται Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές από την Ευρώπη αλλά και από τον κόσμο που προσπαθούν να εξοικειωθούν με τα “ιπτάμενα” IQ FoiL.

Πάντως αναμένονται συναρπαστικές μάχες για να ξεχωρίσουν εκείνοι που θα κερδίσουν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, ελπίζουμε και ευχόμαστε το ένα να καταλήξει στα χέρια του Κυκλαδίτη παγκόσμιου πρωταθλητή 2015 στα Techno 293.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.