Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου : γιατί δεν γίνονται διά ζώσης οι συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου σε απογευματινή ώρα;

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου με ανακοίνωση που εξέδωσε διερωτάται ποια η σκοπιμότητα στο να μην προχωρά ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε διά ζώσης συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και γιατί να μην γίνονται οι συνεδριάσεις σε απογευματινή ή βραδινή ώρα ώστε να εξασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των εργαζομένων συναδέλφων.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου :

Τόσo ο εν  γένει τρόπος, όσο και η ώρα διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ,  αλλά και άλλων συλλογικών οργάνων του, είναι θέματα  ιδιαίτερα σοβαρά για τη σωστή, ποιοτική  και ουσιαστική λειτουργία τους, χωρίς να έχουμε καμιά  ψευδαίσθηση ότι από μόνη της η σωστή λειτουργία  τους θα λύσει τα προβλήματα  των κατοίκων  του Δήμου μας  που ολοένα οξύνονται.  Αλλά ας μείνουμε στο προκείμενο.

Τη Λαϊκή Συσπείρωση, πάντα, όχι μόνο την απασχολούσε το όλο θέμα των  συνεδριάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων συλλογικών οργάνων του Δήμου, αλλά έχει επανειλημμένα  τοποθετηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις σε όλα τα συλλογικά όργανα που  συμμετέχει.

Στο Δ.Σ. της 9ης Νοεμβρίου 2021 η συζήτηση περιορίστηκε με αφορμή την  ανακοίνωση  και αποχή της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», στο κοινό πάγιο αίτημα όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης  να γίνεται απογευματινή  ώρα, ώστε να εξασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των εργαζομένων συναδέλφων.

Τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν κύρια από τη Δημοτική Αρχή, μέσω κυρίως του κ. Προέδρου,  δεν ευσταθούν και σας εκθέτουν.

Δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί τη σχετική νομοθεσία , την μελετά και η Λαϊκή Συσπείρωση. Επίσης δεν γνωρίζεται ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είμαστε δικηγόροι για να καταλαβαίνουμε; Σας παραπέμπουμε, λοιπόν:

  1. στον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ που ορίζει ότι «Οι συνεδριάσεις του ∆ηµοτικού Συµβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευµατινές έως βραδινές ώρες». Σας πληροφορούμε ότι στο Δήμο Πάρου, συνεδριάζουν απογευματινές και βραδινές ώρες  εφαρμόζοντας τον παραπάνω κανονισμό.
  2. στην εγκύκλιο 643 του 69472\24-9-21 (σύγκληση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων). Σύμφωνα μ’ αυτή, ο Πρόεδρος πρέπει και οφείλει να διασφαλίζει,  σε κάθε περίπτωση, τη δυνατότητα κάθε μέλους, να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντά του.
  • στο πρόσφατο ΦΕΚ τευχ. Β΄5138- 5/11/21 σελ 66163 για τη συμμετοχή χωρίς περιορισμό στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων).

 

Ζητάμε να μας καταθέσετε μια απόφαση, ένα ΦΕΚ ή εγκύκλιο του ΥΠΕΣ που λέει ότι λόγω covid  οι συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων πρέπει να γίνονται τις ώρες που τις κάνετε.

Δεν μας απαντήσατε τελικά, γιατί  μετά τα σχετικά, εγκύκλιο και ΦΕΚ,  δεν προχωράτε σε διά ζώσης συνεδριάσεις.  Υπάρχουν ανεμβολίαστοι Δημοτικοί  Σύμβουλοι, πόσοι κι από ποιες παρατάξεις;

Αλλά, και πάλι, η εγκύκλιος, δίνει τη δυνατότητα μεικτής συνεδρίασης, διά ζώσης – τηλεδιάσκεψη, για όσους συναδέλφους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν διά ζώσης.

 

Μήπως εξυπηρετεί  άλλες σκοπιμότητές σας η τηλεδιάσκεψη κι όχι την προστασία μας από τον covid;

Δεν σας είδαμε να επιδεικνύεται την ίδια ευαισθησία  για τα σχολικά τμήματα με πάνω από 20-25 παιδιά χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις και τα τμ ανά μαθητή, η ελεύθερη είσοδος στις εκκλησίες, η 100%  πληρότητα στα ΜΜΜ (αεροπλάνα, πλοία, τοπικές συγκοινωνίες, κάποια καταστήματα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα κλπ) ούτε προχωρήσατε να λύσετε άμεσα  τεχνολογικά ζητήματα που επικαλείστε ενώ στην εποχή μας είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν ώστε να αξιοποιήσετε κάποιους από τους τρόπους που προτείνονται  όπως και τη δυνατότητα αξιοποίησης άλλου δημοτικού χώρου, ώστε να είναι δυνατή  η συμμετοχή και πολιτών ώστε να ενημερώνονται και να καταθέτουν τις απόψεις τους. Και ο Δήμος μας διαθέτει τέτοιους χώρους.  Αλλά από ότι φαίνεται  σας φοβίζει και η συμμετοχή του κόσμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση γνωρίζει πολύ καλά τι είναι και ποιος είναι ο ρόλος της Τοπικής  Διοίκησης (δήμων και Περιφερειών) και πώς τη χρησιμοποιούν όλοι αυτοί  που ενώ στα περισσότερα συμφωνούν, διαφωνούν σε επιμέρους.

Καλούμε τους κατοίκους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η Λαϊκή συσπείρωση θα είναι εκεί πάντα να τους χαλά τη σούπα με τις θέσεις της και τις προτάσεις της.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs