Λίλιαν Βαβούρα : ΔΙΟΣ – Η προστασία είναι στη ΦΥΣΗ του

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος , αφιερωμένη στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων  που γιορτάσαμε το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, φιλοξενήσαμε στη ραδιοφωνική εκπομπή Αποχρώσεις» του Μεσόγειος 105,4 την Υπεύθυνη Μάρκετινγκ του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΔΙΟΣ κ. Λίλιαν Βαβούρα που μας μίλησε για το αναγνωρισμένο φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ το οποίο, πηγάζει από τον μυθικό Όλυμπο, το πιο προστατευμένο βουνό της Ελλάδας.

 

Το  ΔΙΟΣ που πηγάζει από τους πρόποδες του Ολύμπου, του υψηλότερου βουνού της Ελλάδας, αποτελεί το ‘hot spot’ βιοποικιλότητας όπου σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας ‘ζουν’ προστατευμένα.

 Με μία από τις πιο ιδιαίτερες και πλούσιες περιοχές βιοποικιλότητας στην Ελλάδα, τόσο σε πανίδα όσο και σε χλωρίδα, ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός από το 1938, αλλά και είναι το μοναδικό βουνό της Ελλάδας το οποίο έχει αναγνωριστεί  ως προστατευμένο ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ από την Unesco.

 
Όπως αναφέρει η κ. Βαβούρα οι παγκόσμιες ημέρες έχουν πρακτική αξία γιατί είναι μια ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα που έχουν άμεση προτεραιότητα για την ζωή μας, υπενθύμιση που μέσα στην καθημερινότητα που ζούμε, πολλές φορές το ξεχνάμε.
Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

https://www.facebook.com/apochroseis/videos/876973083026583

 

Λίλιαν Βαβούρα – Υπεύθυνη Μάρκετινγκ  ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.