Κυρ. Μητσοτάκης:  Ξεκινάει ο εμβολιασμός άνω των 30 τη Μ. Εβδομάδα – Άνοιγμα εστίασης στις 3 Μαΐου

Ανοίγουν: 10 Μαΐου τα σχολεία, 15 Μαΐου ο τουρισμός

Από τη Μεγάλη Εβδομάδα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία, ανακοίνωσε με μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος, όπως διευκρίνισε, είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα, ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test.

Οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για εστίαση, σχολεία, μετακίνηση από νομό σε νομό και τουρισμό :

– Από Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους – με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής- και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ.

Άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων στις 10 Μαΐου  με υποχρεωτικά self-test για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό και τους κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις εν όψει του Πάσχα δεν επιτρέπονται

Άνοιγμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου -με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test-ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.