Κορoνοϊός : 21 νέα κρούσματα στη χώρα μας – 352 συνολικά

Παγκοσμίως η διασπορά του νέου κορoνοϊού συνεχίζεται. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλο τον κόσμο έχουν πλέον ξεπεράσει τις 175.000 και οι θάνατοι είναι περίπου 6.700, όπως ανέφερε στην ενημέρωσε που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Υγείας ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας  και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα , στη χώρα μας επιβεβαιώνονται πλέον 21 νέα κρούσματα της νόσου.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 352.

51 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, 65 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών.

Από το σύνολο των νοσηλευθέντων, 51% είναι άνδρες. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Αθήνα, ενώ συνολικά έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα 4.320 εργαστηριακά δείγματα για την παρουσία του νέου κορονοϊού.

Σχετικά με την ενίσχυση του συστήματος Δημόσιας Υγείας, αυτό ενισχύεται με πρόσθετα κονδύλια και με ανθρώπινο δυναμικό. Ήδη, το Υπουργείο Υγείας ενισχύθηκε με 15 εκ. ευρώ για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού και θα ενισχυθεί με επιπλέον 70 εκ. ευρώ για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Οι προσλήψεις έχουν ήδη αρχίσει, έχουν ήδη γίνει 950 προσλήψεις και εκτιμάται ότι οι πρόσθετες χρηματοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, ύστερα από εντατική προετοιμασία, μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορονοϊό.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.