Κορωνοϊός : 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο -επιστρέφει στον Πειραιά

Στον Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» μετά από τον εντοπισμό δώδεκα κρουσμάτων κορωνοϊού σε μέλη πληρώματος, αντί του Ηρακλείου της Κρήτης που αρχικά κατευθυνόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην covid-19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο αναφέρει, επικαλούμενο το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , πως στο κρουαζιερόπλοιο, που μεταφέρει πάνω από 1.000 άτομα, 922 επιβάτες και 766 μέλη πλήρωμα, έχουν γίνει 150 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο πλήρωμα, όπου εντοπίστηκαν τα 12 κρούσματα, ενώ στους επιβάτες δεν έχει γίνει κάποιο τέστ ανίχνευσης, καθώς όλοι είχαν υποβληθεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ. Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει χθες στις 22.00 από το Ηράκλειο Κρήτης με προορισμό τον Πειραιά όπου αναμένονταν αύριο.

Οι ναυτικοί που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι από Ινδία, Τουρκία, Ινδονησία (2), Τυνησία (2), Φιλιππίνες, Γερμανία (4) και Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 12 ναυτικοί έχουν απομονωθεί και έχει γίνει ιχνηλάτιση των επαφών τους ενώ είναι σε εξέλιξη επαφές μεταξύ ΕΟΔΥ και ΛΣ. – ΕΛ.ΑΚΤ για τη διαχείριση του περιστατικού.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας στις 13 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο διεκδικούσαν Μάλτα και Ιταλία για εκκίνηση, ωστόσο η ΤUI επέλεξε το Ηράκλειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.