Κορυφαίο νησί για τη μυθολογία η Νάξος σύμφωνα με διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα

Tο «γύρο του κόσμου» κάνει η Νάξος το τελευταίο διάστημα που πρωταγωνιστεί σε επεισόδιο της διάσημης τηλεοπτικής ταξιδιωτικής εκπομπής «A Greek Odyssey with Bettany Hughes»!

Η διακεκριμένη Βρετανίδα ιστορικός, ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγός, συγγραφέας και καθηγήτρια Bettany Hughes επισκέφθηκε το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ανακάλυψε τους μοναδικούς δεσμούς που συνδέουν τη φύση, την εύφορη γη, την τοπική παραγωγή, τα μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία και την ιδιαίτερη κουλτούρα των Ναξιωτών. Τα πολύωρα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε συνεννόηση και συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Σε ένα υπέροχο επεισόδιο της σειράς γεμάτο ενέργεια και αισιοδοξία, τονίζεται χαρακτηριστικά πως στη Νάξο, το νησί του Διονύσου που αποτελούσε τη μυθική θεότητα του κρασιού και της γιορτής, είχαν ανακαλύψει τί σημαίνει κέφι και γλέντι χιλιάδες χρόνια πριν! Έκτοτε τα έθιμα διατηρούνται με μοναδικό τρόπο συμβάλλοντας στην εξέλιξη του πολιτισμού και του τόπου.

 

 

Η εκπομπή σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης σε όλον τον κόσμο με τα τηλεοπτικά δίκτυα να αναδεικνύουν το ένα μετά το άλλο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας και να προβάλλουν, μεταξύ άλλων περιοχών, τη Νάξο ως τον απόλυτο προορισμό ιστορίας, πολιτισμού, παράδοσης και αυθεντικότητας!  Ήδη η επιτυχημένη εκπομπή έχει  μεταδοθεί στη Μεγάλη Βρετανία μέσω του καθιερωμένου Channel 5. Τη «σκυτάλη» πήραν το Smithsonian Channel στις ΗΠΑ, το Αυστραλιανό δίκτυο SBS, το TVO του Καναδά, το Sky της Ιταλίας, το Ισπανικό TVE, το TOP TV της Νέας Ζηλανδίας, το NRK στη Νορβηγία, το HRT της Κροατίας, το Movistar καθώς και το Cosmote TV στην Ελλάδα.

«Στις μέρες μας διαπιστώνουμε πως η ιστορία, η μυθολογία και ο πολιτισμός αποτελούν την καλύτερη ταξιδιωτική διέξοδο από την καθημερινότητα και τα καταπιεσμένα συναισθήματα της εποχής μας και αφορμή για ταξίδια εκτός της σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό για τον εθνικό τουρισμό πως πρόσωπα διεθνούς κύρους με πολλές «περγαμηνές» όπως η κυρία Bettany Hughes, διοχετεύουν τη γνώση και τον ενθουσιασμό τους προκειμένου να προβάλλουν Ελληνικούς προορισμούς όπως τη Νάξο σε όλο τον πλανήτη!», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κατσαράς.

ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.