Κοντά στα παιδιά των Μικρών Κυκλάδων ο Φίλιππος Φόρτωμας

Στην αποστολή παιδικών βιβλίων στα νησιά Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια και σε συνολικά 45 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, προέβη ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τις ευχές του για Καλές Διακοπές στους μικρούς νησιώτες.

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής επέλεξε το βιβλίο “Καλώς ήρθατε στον Πλανήτη Πανδαισία” της συγγραφέως Μαίρης Βαρσάμη, που αποτελεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ίδια η δημιουργός του,  ταξίδι και  πρώτη επαφή των μικρών παιδιών με την οικολογία και τη διαφορετικότητα.

Σε συνέχεια της αποστολής των βιβλίων στις Μικρές Κυκλάδες ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Το μεγάλο στοίχημα της σύγχρονης κοινωνίας μας και της γενιάς μας είναι να εκπαιδεύσει τα μικρά παιδιά να αγαπούν και να σέβονται το μεγάλο τους σπίτι, τον πλανήτη Γη και πως αυτή τους η στάση ζωής θα τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον, πιο βιώσιμο. Η συγγραφέας Μαίρη Βαρσάμη στις σελίδες του υπέροχου βιβλίου – μαθήματος ζωής, περνά με τρόπο παραστατικό τα μεγάλα μηνύματα που θέλουμε τα παιδιά μας να κάνουν βίωμα και κτήμα τους. Προσωπικά την ευχαριστώ πολύ! Με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο το χαμόγελο που έφερε αυτό το μικρό δώρο από εμένα στα 45 παιδιά μας. Καλές διακοπές!».

 

 

Φίλιππος Φόρτωμας:
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ελπίδα από το χαμόγελο των παιδιών, ιδίως στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τους ευχηθώ καλές διακοπές, ήταν να στείλω ένα μικρό δώρο στα παιδιά δημοτικού στα Κουφονήσια, στην Σχοινούσα, στην Ηρακλειά και στη Δονούσα με ένα ιδιαίτερο όμως συμβολισμό! Το βιβλίο «Καλώς ήρθατε στον Πλανήτη Πανδαισία» της συγγραφέως Mary Varsami είναι μια ιστορία για το ταξίδι και μια πρώτη επαφή των μικρών παιδιών με την οικολογία και τη διαφορετικότητα. Ευχαριστώ την συγγραφέα για την χορήγηση των βιβλίων και τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των τεσσάρων νησιών για την βοήθεια τους! Αντώνης Κωβαίος Δημήτρης Πράσινος Christos Sigalas Nomikos Nikolaos Αγραντης Γαβαλας Giannis Gavalas Stamatis Kwbaios
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.