Κατοικία στην Τήνο από Πέτρα, ξύλο, μαλλί προβάτου και κάνναβη

Oταν ο κορυφαίος μοντερνιστής αρχιτέκτονας Λε Κορμπυζιέ επισκέφτηκε την Ελλάδα, το 1911 την Αθήνα και το 1933 τις Κυκλάδες, γοητεύτηκε «από το υπέροχο παιχνίδι των όγκων κάτω από το φως του ήλιου». Αυτή η φράση αντικατοπτρίζει ποια πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης κατοικίας: απλά σχήματα σε χαριτωμένη αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον.

Εναρμονισμένοι πλήρως με αυτό το «πνεύμα» και θέτοντας στο επίκεντρο τη δημιουργική τους φύση, οι αρχιτέκτονες που συνθέτουν το αρχιτεκτονικό γραφείο Creative Architects, Αλέξανδρα Δαλιάνη και Ναπολέων Δαλιάνης, έχουν δώσει τη σχεδιαστική τους υπογραφή σε μια πολύ εντυπωσιακή κατοικία στην Τήνο. Ο λόγος για την εξοχική κατοικία Acanthus στο χωριό Τριαντάρος της Τήνου που βρίσκεται στην πλαγιά του Κορφοβουνίου με θέα στο Αιγαίο.

Οι ιδιοκτήτες στην προκείμενη περίπτωση είναι ένα ζευγάρι Γάλλων που κατοικούν στο Παρίσι, ο Μισέλ και η Σοφί και η απόκτηση μιας κατοικίας στην Τήνο για εκείνους ήταν ένα όνειρο ζωής. Γι’ αυτό και η πρόκληση και αλλά και η ευθύνη να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, ήταν ακόμη μεγαλύτερη για τους Creative Architects.

«Φτιάξαμε μαζί ένα πλάνο για το πως φαντάζονται την καθημερινότητά τους στο νησί και τις λειτουργικές τους ανάγκες σε κτιριακό επίπεδο, ώστε να εντοπίσουμε την κατάλληλη τοποθεσία για εκείνους. Έτσι βρήκαμε ένα μικρό οικόπεδο 130m2 στην είσοδο του χωριού Τριαντάρος, με την ιδιαιτερότητα ότι το φυσικό του έδαφος ήταν 3m χαμηλότερα από το δρόμο. Αυτό το γεγονός όρισε και τη μορφολογική σχεδίαση σε συνδυασμό με την υλικότητα που επιλέξαμε.


Στο πρόσωπο του οικοπέδου κατά μήκος της κοινοτικής οδού δημιουργήσαμε ζώνη φύτευσης 1,5m πλάτους, ώστε να μην διέρχονται τα οχήματα που κινούνται προς τον οικισμό ακριβώς μπροστά από την κατοικία ενώ στο κομμάτι του οικοπέδου που έχει θέα προς τη θάλασσα δημιουργήσαμε μια ζώνη πρασίνου με καθιστικό», αναφέρουν στο iefimerida οι αρχιτέκτονες Αλεξάνδρα Δαλιάνη και Ναπολέων Δαλιάνης.

Στο επίπεδο της οδού συναντάμε την είσοδο το καθιστικό και την κουζίνα ενώ στον κάτω όροφο βρίσκονται τα δύο υπνοδωμάτια με το λουτρό να είναι μεταξύ των δύο ορόφων.


«Από το επίπεδο της κοινοτικής οδού εισερχόμαστε στην κατοικία και συναντάμε το καθιστικό και την κουζίνα. Μεταξύ τους δημιουργείται μια βεράντα που είναι ταυτόχρονα η οροφή του ημιυπαίθριου χώρου που βρίσκεται στο κάτω επίπεδο και έχει θέα 180° στον οικισμό και στο λιμάνι. Πέντε αναβαθμούς κάτω από το επίπεδο του καθιστικού βρίσκουμε το λουτρό. Στον κάτω όροφο που είναι ορατός από το πίσω όριο του οικοπέδου βρίσκουμε τα δύο υπνοδωμάτια και έναν αποθηκευτικό χώρο. Μεταξύ τους σχηματίζεται στεγασμένη βεράντα – ημιυπαίθριος χώρος που χρησιμεύει και ως σκίαση από τον δυτικό προσανατολισμό. Από τα υπνοδωμάτια γίνεται η πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο. Συνολικά η κατοικία είναι περίπου 125 τ.μ», περιγράφουν οι Creative Architects.

Και μπορεί η κατοικία να ξεχωρίζει για τη σύγχρονη αισθητική, έχει ωστόσο έντονο το στοιχείο της παράδοσης. Πιο συγκεκριμένα είναι αμιγώς πέτρινη, οι πλάκες φέρονται πάνω σε ξύλινες δοκούς από καστανιά και η μόνωση είναι από επεξεργασμένο μαλλί προβάτου και κάνναβη. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν οι αρχιτέκτονες, έγινε προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή οικολογικά υλικά ώστε να υπάρξει ήπια επέμβαση στο περιβάλλον σεβόμενοι τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού.

Αυτό που επίσης κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η υπέροχη και πολύ προσεγμένη εσωτερική διακόσμηση με custom made κατασκευές που εκμεταλλεύονται κάθε τετραγωνικό του χώρου. Εσωτερικά, όλοι οι χώροι είναι αποτέλεσμα λεπτομερούς αρχιτεκτονικής σχεδίασης: η κουζίνα, το λουτρό, ο νιπτήρας του λουτρού που έχει γλυπτική υπόσταση, τα άγκιστρα του λουτρού, τα έπιπλα, τα φωτιστικά, ακόμα και τα στηρίγματα των εξωτερικών παραθυρόφυλλων ή η κλειδαριά της κατοικίας που υλοποιήθηκαν με αγάπη και μεράκι από ντόπιους τεχνίτες.


«Σε όλη τη διάρκεια της κατασκευής – ένας χρόνος συνολικά – είχαμε συμμάχους το Μισέλ και τη Σοφί, οι οποίοι ήταν πολύ ανοιχτοί στις προτάσεις που τους κάναμε και μας έδειξαν απεριόριστη εμπιστοσύνη. Η μεγαλύτερη πρόκληση σε αυτό το έργο ήταν να τους εκπλήξουμε και να τους προσφέρουμε κάτι που ήταν καλύτερο από αυτό που είχαν φανταστεί ανταποδίδοντας τους αυτή την εμπιστοσύνη», καταλήγει το αρχιτεκτονικό δίδυμο με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει και με το παραπάνω.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs