Κατερίνα Ζακχαίου: Από την Κύπρο, στη Νάξο, στο Πειραιά και στην Dream-Team του ιταλικού πρωταθλήματος

Η Κατερίνα Ζακχαίου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1998 και θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο του Κυπριακού βόλεϊ.  Η ασχολία της με το άθλημα  ξεκίνησε εντελώς τυχαία το καλοκαίρι του 2010  όταν ο τότε προπονητής του Απόλλωνα Λεμεσού Ηλίας Μιχαηλίδης την συναντά τυχαία στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, εντυπωσιάζεται από το ύψος της και την παροτρύνει να ασχοληθεί με το βόλεϊ. Έτσι η δωδεκάχρονη τότε Κατερίνα εντάσσεται στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα και πολύ γρήγορα ξεχωρίζει. Με τον Απόλλωνα κατακτά τα πρωταθλήματα όλων των αναπτυξιακών τμημάτων, και από το 2013 μεταπηδά στη γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα.

Η Κατερίνα Ζακχαίου πετυχαίνει την ομάδα της Λεμεσού στην περίοδο της κυριαρχίας της στον κυπριακό χώρο και κατακτά μαζί της τρία τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ Κύπρου) από το 2013-14 έως το 2015-16. Την τελευταία περίοδο ανακηρύσσεται ως η 7η καλύτερη αθλήτρια όλων των αθλημάτων της Κύπρου και ως η καλύτερη νέα αθλήτρια στα ομαδικά αθλήματα.

Το 2016 γίνεται “μήλο της Έριδος” για πολλούς συλλόγους εκείνη όμως επιλέγει να συνεχίσει την καριέρα της  στον Πανναξιακό και έτσι από την Μεγαλόνησο βρέθηκε στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Στη διάρκεια του Πρωταθλήματος 2016-17 πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις με την ομάδα της Νάξου και είναι από τους βασικούς συντελεστές της εκπληκτικής πορείας της ομάδας.  Ανακηρύσσεται δε  καλύτερη αθλήτρια κάτω των 21 ετών (ρούκι) του πρωταθλήματος.

Το Καλοκαίρι του 2017 η Κατερίνα Ζακχαίου “μετακομίζει” στον Πειραιά και εντάσσετε στο δυναμικό του Ολυμπιακού υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Την 6η αγωνιστική τραυματίζεται σοβαρά και χάνει το υπόλοιπο της περιόδου,  επανέρχεται όμως στην αγωνιστική δράση και συμβάλλει αποφασιστικά στην κατάκτηση  του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας των επόμενων περιόδων.

Το καλοκαίρι του 2020 πραγματοποιεί το μεγαλύτερο έως τότε άλμα στη καριέρα της υπογράφοντας στην Bosca San Bernardo Cuneo.  Το τελείωμα της χρονιάς την βρίσκει μέλος της Dream Team του Ιταλικού Πρωταθλήματος και αυτό ήταν επιβράβευση της εξαιρετικής χρονιάς που πραγματοποίησε και διαβατήριο για τον επόμενο σταθμό της καριέρας της την Saugella Team Monza.

Κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι σήμερα καριέρας της 23χρονης Κύπριας αθλήτριας μπορούμε να φανταστούμε ότι θα γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα της στο παγκόσμιο βόλεϊ και αυτό θα αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τις ομάδες που φόρεσε την φανέλα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.