Καπετάνισσα Κυρά

Το νησί μπορεί να συναρπάζει με τις υπέροχες παράλιες του, εντυπωσιάζει όμως και με το μεστό ορεινό του ανάγλυφο που δημιουργεί μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία του Αιγαίου.

Εξίσου όμως δυνατός είναι και ο συνδυασμός της ξερολιθιάς, των άγριων γκρεμισμένων ακτών, του διάπλατου γαλάζιου ορίζοντα

Σε τούτο το πολύπλοκο νησιώτικο σκηνικό θα δείτε να ξεπηδούν πανέμορφα αρχοντοχώρια, μεσαιωνικά κάστρα, πέτρινα γεφύρια, αρχαίοι πύργοι, βυζαντινά μοναστήρια, βενετσιάνικοι περιστερώνες…

Άνδρος, Χώρα

Θοδωρής Αθανασιάδης / www.viewsofgreece.gr

Μετά τη Νάξο, η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων με έκταση που αγγίζει τα 380 τ.χ και μήκος ακτογραμμής σχεδόν 180 χιλιόμετρα. Αποτελεί φυσική συνέχεια της Εύβοιας από την οποία τη χωρίζει το γνωστό για τις τρικυμιές στενό του Καφηρέα (Κάβο Ντόρο).

Με τη συντροφιά του ταξιδιωτικού site www.viewsofgreece.gr θα αναζητήσουμε γνωστές και άγνωστες παραλίες, θα επισκεφτούμε συναρπαστικούς αρχαιολογικούς χώρους, θα εξερευνήσουμε τα ορεινά χωριά και την τραχιά ενδοχώρα, θα «χαθούμε» σε νησιώτικα καλντερίμια, θα ξεδιψάσουμε σε δροσερές πηγές.

Δείτε περισσότερα για αυτό το γνωστό – άγνωστο νησί των Κυκλάδων εδώ: https://viewsofgreece.gr/andros-kapetanisa-kyra/

 

Θοδωρής Αθανασιάδης / www.viewsofgreece.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.