Καμία χαλάρωση στα περιοριστικά μέτρα μέχρι τέλος Απριλίου

Καμία νέα άρση περιοριστικού μέτρου μέχρι το τέλος του Απριλίου αποφάσισε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Και ενώ όλοι θεωρούσαμε πως θα κάνουμε Πάσχα χωρίς μάσκες και ανοιχτούς όλους τους χώρους για εμβολιασμένους και μη, η Επιτροπή έδωσε παράταση για έναν ακόμη μήνα, καθώς αποφάσισε  πως δεν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε καμία άρση μέτρων τουλάχιστον ως την Πρωτομαγιά!

Το κύμα της Όμικρον 2, που έφερε αύξηση σε κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία, κρατά τους επιστήμονες σε εγρήγορση και η επιφυλακτικότητά τους αποδεικνύεται από την απόφαση να μην προχωρήσουν σε νέα άρση μέτρων το Πάσχα και μέχρι το τέλος Απριλίου.
Τα πιο σημαντικά εξ αυτών είναι η μάσκα σε συγκεκριμένους χώρους και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που όπως φαίνεται δεν θα… αποχωριστούμε μέχρι το Μάιο.
 Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του υπουργείου υγείας τόνισε μάλιστα ότι “δεν είναι ακόμα η ώρα να ξεχάσουμε την covid” καθώς  καταγράφονται καθημερινά πάνω από 500 εισαγωγές ασθενών με covid-19, ευτυχώς  όμως είναι αυξημένα και τα εξιτήρια. Η κ. Παπαευαγγέλου πρόσθεσε ότι η πίεση στο ΕΣΥ είναι σημαντική αλλά υπάρχει σταθεροποίηση της αυξητικής πορείας και ζήτησε την προσοχή όλων, καθώς είπε ότι τα νέα κρούσματα αφορούν σε όλο και μεγαλύτερες ηλικίες.

 

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου είναι 176.000 και  βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση της παραλλαγής Ο2. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να υποεκτιμάται σήμερα, καθώς αρκετοί άνθρωποι κάνουν self test και παραμένουν στο σπίτι, χωρίς να δηλώνουν στον ΕΟΔΥ ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

“Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δοθεί λάθος μήνυμα στην κοινότητα. Η πανδημία είναι εδώ, ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας και αν και μάθαμε να συνυπάρχουμε μαζί του, μάθαμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε, να συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας σε σημαντικό βαθμό.

Δεν είναι ακόμα η ώρα για να ξεχάσουμε τον Covid. Απλά σήμερα προχωράμε σε μία φάση όπου οι παραλλαγές του ιού προκαλούν ηπιότερη νόσο, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους, σε μία κοινωνία όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και συνεπώς ο καθένας από εμάς μπορεί να επιλέγει τις δραστηριότητές του” τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.