Καλύτερα Ελληνικά νησιά για το 2022

Διάσημα και ασυνήθιστα ελληνικά νησιά κάνουν επίσημη λίστα με τα καλύτερα για το 2022 από τον αρχηγό Condé Nast Traveller Νωρίτερα το περιοδικό κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο.

Το Conde Nast Traveller, που εκδίδεται στο Λονδίνο, είναι ένα πολυτελές ταξιδιωτικό περιοδικό που απευθύνεται στον αριστοκρατικό, ανεξάρτητο ταξιδιώτη.

Η λίστα επιλέγει τους κορυφαίους 200 από τους 23 πιθανούς προορισμούς νησιών για μια ποικιλία ταξιδιωτικών εμπειριών.

Προτείνει το Cirros για την «κουλτούρα και την εποχή εκτός εποχής». Η Σύρος έχει μια μακρά ιστορία που ξεκίνησε πριν από τρεις χιλιετίες. Αυτό εξηγεί τη διαφορά μεταξύ της αρχιτεκτονικής και των πολλών κυβερνητικών κτιρίων στην πρωτεύουσα, την Ερμούπολη. Εξηγεί επίσης τον πλούτο των μουσείων και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί το καλοκαίρι.

Η Σύρος δεν ήταν ποτέ υπό οθωμανική κατοχή καθώς προστατεύονταν από τους Γάλλους, ενώ υπάρχει έντονο το καθολικό στοιχείο στο νησί λόγω της βενετικής επιρροής.

Το περιοδικό προτείνει για φαγητό τη Σίφνο, ένα από τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων. Η Σίφνος είναι μια ισορροπία από όμορφες παραλίες, νυχτερινή ζωή, παρθένα λευκά χωριά, τουρισμό χαμηλών επιπτώσεων – και ίσως το καλύτερο φαγητό στις Κυκλάδες.

Οι τοπικές σπεσιαλιτέ για τη γαστρονομική σας απόλαυση στη Σίφνο περιλαμβάνουν ρεβιθάκια, μανοέρα (τυρί κρέμα), μαστέλο (αρνί μαγειρεμένο με κόκκινο κρασί και μπαχαρικά), αμυγδαλωτά (μικρά στρογγυλά μπισκότα με αλεσμένο αμύγδαλο, ροδόνερο και ζάχαρη άχνη) και πίτες με μέλι. .

Το νησί Ύδρα προτείνεται ως «απόδραση το Σαββατοκύριακο με το πλήθος των τεχνών». Βρίσκεται στον κόλπο Αργώ Σαρωνικού, μόλις δύο ώρες με το πλοίο από την Αθήνα, η Ύδρα είναι εδώ και καιρό προορισμός για καλλιτέχνες, μουσικούς και ελεύθερα πνεύματα εμπνευσμένα από την εκπληκτική φυσική ομορφιά και τη ζωντανή πόλη-λιμάνι της.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.