Καλλίτσα Φραγκίσκου: Τα δημοσιεύματα σχετικά με την διαθήκη για το νοσοκομείο είναι αβάσιμα

«Αν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια δωρεά και να μην κάνει κάτι η διοίκηση; Θα υπήρχε δίωξη προς την διοίκηση! Κοιτάμε το δημόσιο συμφέρον σχετικά με τη διαθήκης της Ιωάννας Κατσούλη» αναφέρει η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Νάξου Καλλίτσα Φραγκίσκου. Την  ίδια στιγμή τονίζει πως δεν υπάρχει αύξηση των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στο νοσοκομείο.

Συνέντευξη στον Λάμπρο Δεμερτζή

 

 

Βλέπουμε ότι υπάρχει αύξηση στους εμβολιασμούς και για την τρίτη δόση αλλά και των παιδιών στο δήμο της Νάξου. Ποια είναι η εικόνα που έχετε εσείς;

Τον τελευταίο μήνα υπάρχει μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς και για τις αναμνηστικές δόσεις αλλά και πολλές πρώτες δόσεις. Στο εμβολιαστικό κέντρο λειτουργούν τρείς γραμμές pfizer και μια Jonsson  και το παιδιατρικό και γίνεται και ο εμβολιασμός κατ’ οίκον. Αν κάποιος είναι κατάκοιτος πάει συνεργείο του νοσοκομείου στα σπίτια για τους εμβολιασμούς. Είναι μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

Επειδή υπάρχει και η μετάλλαξη Ο, αισθάνεται ο κόσμος ότι απειλείται και επειδή ενδεχομένως με την τρίτη δόση ενισχύουμε ακόμα περισσότερο την άμυνά μας, σπεύδουν να εμβολιαστούν;   

Ναι, υπάρχει ένα ποσοστό που εμβολιάζεται για αυτό τον λόγο και υπάρχει και άλλο ποσοστό που εμβολιάζεται λόγω των πρόσθετων μέτρων που έρχονται.

Μετά τις αναστολές, υπήρξαν κάποιες μετακινήσεις από τη Σύρο στο νοσοκομείο της Νάξου για να καλυφθούν κενά. Αυτό φαντάζομαι επιβαρύνει και τους ίδιους τους γιατρούς αλλά και το σύστημα. Ποια εικόνα έχουμε στη Νάξο αυτήν την περίοδο;

Υπήρχαν προβλήματα λόγω των αναστολών και σε ιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά αυτό έχει μειωθεί πάρα πολύ. 16 άτομα στην αρχή και τώρα είναι στο σύνολο 8 άτομα που είναι σε αναστολή. Ανάγκες που υπάρχουν στο νοσοκομείο μας έχουν καλύψει και η Σύρος και άλλα νοσοκομεία, όχι μόνο λόγω των κενών, αλλά και σε άλλα θέματα που υπήρχαν στο νοσοκομείο  -για κάποιες άδειες που είχαν παρθεί, ασθένειες κλπ. Υπάρχει και από την 2η ΥΠΕ, διάθεση κάλυψης των κενών, υπάρχει άμεση επικοινωνία.

Τώρα υπάρχουν κενά, ειδικότητες οι οποίες δεν καλύπτονται ή κάποιες θέσεις που πρέπει να αναπληρωθούν;

Από ιατρικό προσωπικό που είναι σε αναστολή υπάρχει μια γιατρός μυοπαθολογίας και ένας χειρουργός.

Αναισθησιολόγο έχουμε;

Αναισθησιολόγο έχουμε εδώ και ενάμιση μήνα με μετακίνηση από το Ιπποκράτειο, μια γιατρό, διευθύντρια αναισθησιολογίας. Τα αποτελέσματα της προκήρυξης έχουν ολοκληρωθεί για τρείς μόνιμες θέσεις στον νοσοκομείο της Νάξου από τις οποίες η μια είναι η αναισθησιολογία που την έχει πάρει η συγκεκριμένη γιατρός. Οπότε θα συνεχίσει να υπηρετεί εδώ. Αναισθησιολόγο έχουμε αυτή την στιγμή με μετακίνηση αλλά άμεσα υπάρχει η θέση, την έχει αποδεχτεί και θα είναι μόνιμη.

Ακτινολόγος υπάρχει και για το μηχάνημα το καινούριο, τον αξονικό, τον οποίο αργήσαμε να τον αξιοποιήσουμε;

Ο αξονικός εγκαταστάθηκε τον Οκτώβρη του 2019, υπήρχε ένας διαγνώστης μόνιμος στο νοσοκομείο. Αυτός ο διαγνώστης ασχολείται με ακτινογραφίες, με υπερήχους και με το μαστογράφο. Για την ασφαλή λειτουργία δεν μπορεί ένας γιατρός να καλύψει όλα αυτά. Και είναι μια ειδικότητα όπως και οι αναισθησιολόγοι που υπάρχει έλλειψη στην Ελλάδα. Πολλοί ακτινολόγοι απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα. Δώσαμε τις λίστες στην 2η ΥΠΕ και τέλη Ιουλίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία διασύνδεσης με το Αττικό και τον καθηγητή τον κύριο Τσελέντη, στο πανεπιστημιακό εργαστήριο ακτινολογίας. Υπήρξε διασύνδεση και γίνονταν οι διαγνώσεις από εκεί. Τώρα έχουμε έναν ακτινολόγο με μια μετακίνηση και έχουν ξεκινήσει και σε τακτική βάση οι αξονικές. Κλείνει ραντεβού ο κόσμος.

Δηλαδή λειτουργεί κανονικά και αν κάποιος από τη Νάξο ή από τα μικρά νησιά θέλει να κλείσει ένα ραντεβού μπορεί να κλείσει για να κάνει μια αξονική;

Ναι φυσικά.

Θέλω να ρωτήσω για αυτή την διαθήκη που ξέρετε και το χειρίζεστε εσείς το θέμα. Τι γίνεται;

Είναι στα δικαστήρια η υπόθεση αυτή γιατί ο ανιψιός της αείμνηστης Κατσούλη, προσέβαλε τη διαθήκη ως πλαστή. Και με τον προηγούμενο διοικητή ανάθεσης και δικηγόρους της 2ης ΥΠΕ έγινε πάλι ανάθεση για να παραστεί και όρισε το δικαστήριο γραφολόγο. Η εισήγηση του δικηγόρου μας ήταν να ορίσουμε και εμείς τεχνικό σύμβουλο για να είναι ισχυρότερη η θέση μας και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα του γραφολόγου του δικαστηρίου και προσδοκούμε να εισέλθει η προσφορά στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια θα γίνει η αναρρύθμιση των κινητών στο νοσοκομείο και μετά θα γίνει η αξιοποίηση αυτής της δωρεάς. Διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν χωρίς να απευθύνουν κάποια ερώτηση προς το νοσοκομείο, ήταν αβάσιμα.

Θέλω λίγο την γνώμη σας σαν διοικήτρια που είστε στο νοσοκομείο για αυτό που λέγεται ότι δεν πάνε γιατροί, κυρίως στα μικρά νησιά παρόλο που γίνονται προκηρύξεις, υπάρχουν διαγωνισμοί. Κίνητρα δίνονται ακόμα και από τους δήμους τους ίδιους; Η εικόνα που έχουμε εμείς είναι ότι δεν πηγαίνουν οι γιατροί.

Από όσο γνωρίζω έχει γίνει μια μελέτη από το υπουργείο και έχουν ερωτηθεί οι γιατροί τι κίνητρα θέλουν εκτός από τα οικονομικά, για τα οποία θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, έχει μελετηθεί το θέμα.

Άρα δεν είναι το οικονομικό μόνο;

Όχι δεν είναι το οικονομικό, είναι επιστήμονες που έχουν σπουδάσει και θέλουν να είναι στην πρώτη γραμμή, να μπορούν να είναι ενεργοί και να ξέρουν να κάνουν αυτό που έχουν σπουδάσει. Οπότε θα δοθούν τέτοια κίνητρα σαν αυτά που θέλουν κατόπιν έρευνας από το υπουργείο και θα υπάρξει ρύθμιση.

Πιστεύετε θα καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία;

Ναι, κοιτάξτε να δείτε, όσον αφορά το νοσοκομείο της Νάξου, το 2020 καλύφθηκε μια θέση ορθοπεδικού ο οποίος ήρθε με μετάταξη από το νοσοκομείο της Τρίπολης και το 2021 προκηρύχθηκαν 3 θέσεις εσωτερικής παθολογίας και νέα καρδιολογίας και καλύφθηκαν αυτές οι θέσεις. Επίσης έγινε προκήρυξη μιας θέσης αναισθησιολογίας η οποία και καλύφθηκε από τον διευθυντή που ανέφερα πριν, επιμελητή α’ παιδιατρικής και επιμελητή β’ παθολογίας. Έχουν βγει τα αποτελέσματα και έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs