Καθ. Σύψας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθολικού lockdown σε νησιά

Δεν έχουμε ξεφύγει από τον κορωνοϊό, επανέλαβε ο καθηγητής λοιμοξιολογίας Νικόλαος Σύψας. Όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια περί μετάλλαξης του ιού ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί προς το καλό και το κακό.

Τα δύο σενάρια για τον κορωνοϊό

«Το κακό είναι να γίνει πιο επιθετικός, πιο μεταδοτικός και πιο θανατηφόρος. Το καλό είναι να γίνει πιο ήπιος. Δυστυχώς κάθε ιός μπορεί να μεταλλαχθεί» τόνισε και πρόσθεσε πως αν και υπάρχει πάντα η ανησυχία για το κακό σενάριο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις στους ειδικούς για το ότι έχει συντελεστεί μια κακή μετάλλαξη. «Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη ανησυχία, αυτές οι μεγάλες αναζωπυρώσεις που βλέπουμε σε διάφορες χώρες να σχετίζονται με μια κακή μετάλλαξη του ιού.

Ενδεχόμενο για Lockdown σε νησί
Ο Νίκος Σύψας δεν απέκλεισε την επιβολή ενός καθολικού τοπικού lockdown, στο περιθώριο μια σοβαρής εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού εξαιτίας μη τήρησης των μέτρων προστασίας, σε νησί «Μπορεί να κλείσουμε νησί και να μην υποδέχεται επισκέψεις» είπε συγκεκριμένα.
Αυτό για την τοπική οικονομία αλλά και την εικόνα του νησιού θα είναι καταστροφικό. Ένα τέτοιο σενάριο θα είναι ταφόπλακα για οποιοδήποτε νησί.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.