Καθημερινές και ανεξέλεγκτες οι παραβιάσεις στο γήπεδο Άνω Σύρου – Παίζουν με τη “φωτιά” οι πιτσιρικάδες

Σε σοβαρό πρόβλημα έχει εξελιχθεί η υπόθεση παραβίασης του γηπέδου της Άνω Σύρου το οποίο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τον Μάρτιο του 2019 λόγω κατολισθήσεων και έχει κριθεί ακατάλληλο για χρήση.

Πρόκειται για ένα καθημερινό φαινόμενο, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι κυρίως ανήλικα παιδιά παραβιάζουν συνεχώς τον φράχτη και εισέρχονται εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου για να αθληθούν ή να περάσουν την ώρα τους αγνοώντας τις απαγορεύσεις και την επικινδυνότητα του χώρου.

Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Θωμαή Μενδρινού, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του φαινομένου, μιας και η παρουσία παιδιών στο χώρο του γηπέδου είναι καθημερινή και ανεξέλεγκτη, εγκυμονώντας πραγματικούς κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μηνάς Αληφραγκής παραδέχθηκε το μέγεθος και τη σοβαρότητα του προβλήματος, σημειώνοντας ότι τα συνεργεία του Δήμου δύο φορές την εβδομάδα αποκαθιστούν την παραβιασμένη πόρτα του γηπέδου, χωρίς ωστόσο αυτοί οι οποίοι εισέρχονται μέσα σε αυτό να συγκινούνται και να πειθαρχούν με τις οδηγίες και τις απαγορεύσεις. Τόνισε, ακόμη, ότι δόθηκε εντολή αφαίρεσης των γκολπόστ από το γήπεδο ώστε να λειτουργήσει ως αντικίνητρο για όσους μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν ποδόσφαιρο.

Πρόσθεσε επίσης ότι έχει αιτηθεί προς το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού η ενίσχυση των ελέγχων στο γήπεδο της Άνω Σύρου προκειμένου να απομακρύνονται όσοι βρίσκονται σε αυτό και να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το σοβαρό φαινόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.