Θ. Σουσούδης: Στηρίζω τον Δ. Λοτσάρη αλλά είμαι αντίθετος στις εκβιαστικές ενέργειες

Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Δημάρχου Άνδρου εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Άνδρου και πρώην δήμαρχος του νησιού Θ. Σουσούδης. Ωστόσο συμπληρώνει ότι «Ήμουν κάθετα αντίθετος όμως στις εκβιαστικές ενέργειες του δημάρχου Άνδρου όπου προχωρούσαν σε παραιτήσεις  τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για να πιέσουν τον δήμαρχο της Τήνου να κάνει αλλαγές ώστε να μην λειτουργήσει το Λιμενικό Ταμείο». Ο πρώην δήμαρχος της Άνδρου υπερασπίζεται τη δημιουργία αυτόνομου Λιμενικού Ταμείου στο νησί  θεωρώντας πως ο διαχωρισμός είναι απαραίτητος.

Συνέντευξη στον Λάμπρο Δεμερτζή

 

Ας ξεκινήσουμε κύριε Σουσούδη την συζήτησή μας εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά σας ως γιατρού. Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει και επειδή έχουμε καταφέρει τα νησιά μας να πάνε καλά στην πανδημία, θέλουμε ένα πρώτο σχόλιο σχετικά με αυτό.

Το πώς θα εξελιχθεί το χειμώνα είναι απρόβλεπτο. Μέχρι αυτή την στιγμή τα πράγματα και για την Άνδρο θεωρώ είναι αισιόδοξα. Υπάρχουν κάποια κρούσματα αλλά δεν είναι της τάξης του διψήφιου αριθμού. Ίσως μέσα στην εβδομάδα να έχουμε το πολύ 4 με 5 κρούσματα σε μέσο όρο, αλλά γενικότερα στην Ελλάδα απ’ ότι βλέπω αυτή η εξέλιξη των κρουσμάτων δεν παύει να με ανησυχεί γιατί το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και κάποια στιγμή μπορεί να έχει πρόβλημα και το νησί. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί λοιπόν η πανδημία. Η λύση κατά την γνώμη μου είναι -και το πιστεύω ακράδαντα- ο εμβολιασμός. Ο εμβολιασμός πιστεύω είναι η λύση στο πρόβλημα της πανδημίας και στην Άνδρο. Αυτή την στιγμή που μιλάμε εδώ και μια εβδομάδα έχουν ευαισθητοποιηθεί οι περισσότεροι και σπεύδουν για την τρίτη δόση. Περιττό να πω ότι μέχρι πριν δέκα μέρες είχαμε περίπου 2 μέρες για εμβολιασμούς και ερχόντουσαν περίπου 17 με 20 άτομα. Ζητήσαμε παραπάνω εμβόλια και παραπάνω μέρες, μας το έδωσαν απ’ την πλατφόρμα και τώρα έχουμε έξι μέρες την εβδομάδα με πολύ περισσότερα εμβόλια και ο κόσμος έρχεται συνεχώς και κλείνει ραντεβού. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό γιατί πιστεύω ότι όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι ο εμβολιασμός είναι η μοναδική λύση να αντιμετωπίσουμε την πανδημία αλλά και την κακή εξέλιξη ας πούμε των όσων ανθρώπων δυστυχώς ασθενήσουν από τον κορωνοϊό.

θα ήθελα να συζητήσουμε για το θέμα που πήρε διαστάσεις εκτός Άνδρου. Έχει να κάνει από την μια με το λιμενικό ταμείο, από την άλλη με τις δηλώσεις Σανταμούρη, ενός ανθρώπου που δεν βγήκε ξαφνικά στην δημοσιότητα. Τα θέματα που υπάρχουν για την Άνδρο και την Τήνο, τα ξέρετε καλά. Γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο και έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση από ψηλά ή να εκτεθεί ο ίδιος για να πάρει αυτή την εξέλιξη η κατάσταση, ενώ θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι τελείως διαφορετικά με όφελος για την Άνδρο.

Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα γίνουν τέτοιες δηλώσεις από τον πρόεδρο ενός οργανισμού. Αυτό έχει γίνει εδώ και μερικές μέρες, όμως εδώ και ένα τετράμηνο περίπου υπήρχε -ας το πούμε- μια πολιτική σύγκρουση μεταξύ του Δημάρχου Άνδρου και του κυρίου Σανταμούρη. Εγώ έχω εκφραστεί με κάθε τρόπο και έλεγα ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση και του ενός και του άλλου για το θέμα Λιμενικό Ταμείο. Είχαν γίνει πολλές προσπάθειες, είχαν φτάσει στο παρά δύο να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο λιμενικό ταμείο Άνδρου και ο λόγος είναι ότι λειτουργικά δεν μπορούσανε, δεν ήταν εύκολο τα δύο νησιά να συντονιστούν και να κάνουν το κάθε ένα το έργο που ήθελε. Έτσι λοιπόν είχαμε προσπαθήσει από το 2015 για την αυτονομία του λιμενικού ταμείου και μέχρι το 2019 είχαμε φτάσει στο παρά 2, είμασταν ένα βήμα πριν. Ο σημερινός δήμαρχος λέει ότι προσπάθησε και εκείνος μετά, αλλά τέλος πάντων, δεν έγινε κάτι. Ενώ λοιπόν επί 1,5 χρόνο διατυμπάνιζαν ότι τα πηγαίνουν καλά με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και μάλιστα έκαναν και κριτικές για την προηγούμενη δημοτική αρχή, ξαφνικά μετά το δεκαοκτάμηνο άρχισε μια απίστευτη κόντρα, η οποία πιστεύω ότι εξέθετε και την Άνδρο. Ο εκπρόσωπός της δεν συμπεριφερόταν σωστά όσον αφορά τον πρόεδρο αλλά και ο πρόεδρος φυσικά δεν συμπεριφερόταν σωστά  όσον αφορά τον δήμαρχο της Άνδρου και τη θέση που κατείχε. Βέβαια ο πρόεδρος ξέφυγε τόσο πολύ και είπε αυτά που είπε, η προσωπική αντιπαράθεση έγινε χυδαιότητα και αθλιότητα εκ μέρους του πρόεδρου.

Άρα για να καταλάβω στηρίζετε τον Δήμαρχο της Άνδρου από την μία, γιατί καταδικάζετε ευθέως αυτό που ανέφερε για τα ΑΜΕΑ και όλες αυτές τις κουβέντες που ειπώθηκαν.

Και όχι μόνο για τα ΑΜΕΑ, αλλά από ό,τι διάβασα μετά κατηγορούσε τον Δήμο, κατηγορούσε τον Σεβασμιότατο, κατηγόρησε πολύ κόσμο χωρίς λόγο.

Ένας άνθρωπος που εμένα μου είχε πει σε συνέντευξη ότι «κανείς δεν μπορεί να με κουνήσει από την καρέκλα μου διότι είμαι εδώ και είμαι εκλεγμένος» και μάλιστα δημιούργησε και κόντρα  ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της Άνδρου, την δική σας και του δημάρχου…

Εγώ δεν είχα έρθει σε ρήξη για αυτό το θέμα όσον αναφορά τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου. Τον κύριο Σανταμούρη δεν τον πρόλαβα σαν πρόεδρο του λιμενικού ταμείου, ήταν την περίοδο 2010-2014 που δεν το ήξερα καν.  Εγώ ήμουν με άλλους προέδρους του Λιμενικού Ταμείου. Είχα διαπιστώσει αυτή την δυσλειτουργία των δύο νησιών και για αυτό προσπάθησα από την πρώτη στιγμή να κάνω ένα ανεξάρτητο ταμείο. Δεν είχα έρθει σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο.

Υπάρχει σύμπνοια απόψεων για την δημιουργία λιμενικού ταμείου στην Άνδρο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις  της Άνδρου;

Απόλυτη! Μάλιστα τον Ιούλιο, στο συμβούλιο, επικαιροποιήσαμε όλες τις αποφάσεις που είχαμε πάρει την περίοδο 2017- 2018 σε ό,τι αφορά την αυτονομία του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου ο δήμαρχος να πάρει στο υπουργείο πάλι και να διεκδικήσει αυτόνομο Λιμενικό Ταμείο.

Άρα εσείς τον στηρίζετε τον δήμαρχο στο συγκεκριμένο θέμα;

Ε δεν το συζητάω, εννοείται ότι στηρίζουμε τον δήμο έτσι ώστε η Άνδρος να αποκτήσει δικό της Λιμενικό Ταμείο, 102%  θα έλεγα! Εγώ ήμουν πάντα υπέρμαχος της σχέσης με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου είτε λέγεται Σανταμούρης, είτε λέγεται οτιδήποτε άλλο. Ήμουν δύσπιστος με την τακτική όπου παραιτούνταν τα μέλη του Δημάρχου προκειμένου να πιέσουν τον δήμαρχο Τήνου, τον Σιώτο να κάνει αλλαγή για να μη λειτουργήσει το Λιμενικό Ταμείο. Ήμουν κάθετα αντίθετος σε αυτό. Θεωρούσα -και έχω πει πολλές φορές- ότι έπρεπε να πηγαίναμε όλοι μαζί στην Τήνο ή στο υπουργείο να κάναμε διάλογο και με τον πρόεδρο και με τον δήμαρχο να βρούμε μια άκρη. Και αν δεν έβγαινε να βλέπαμε τι θα κάναμε. Όχι όμως με εκβιαστικές κινήσεις. Αυτή είναι η διαφορά μου με τον Δήμαρχο της Άνδρου, δεν είχα άλλη διαφορά.

Τώρα αυτή η εξέλιξη πιστεύετε ότι σηματοδοτεί τη δημιουργία αυτοτελούς Λιμενικού Ταμείου στην Άνδρο ή την δημιουργία ενός κοινού Λιμενικού Ταμείου από πρόσωπο κοινής αποδοχής το οποίο θα μοιράζει την πίτα για να το πούμε απλά 50-50 στα δύο νησιά;

Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει, είναι θέμα υπουργείου. Εμείς είχαμε φτάσει μέχρι το Διευθυντή Οικονομικών του Υπουργείου Εσωτερικών, είχαμε βάλει τότε και ορκωτό λογιστή ώστε να διαχωρίσει και τα οικονομικά των ταμείων. Δεν ξέρω τι θα κάνει το υπουργείο τώρα αλλά νομίζω ότι η μοναδική λύση είναι η αυτονομία του ταμείου. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Εάν γίνει κατά την γνώμη μου ένα ενιαίο Λιμενικό Ταμείο και για περισσότερα ακόμα νησιά -κάτι που ακούω-, θεωρώ ότι δεν θα είναι καλό για τα νησιά. Πρέπει να έχουν αυτονομία, να έχουν αυτόνομο Λιμενικό Ταμείο να διαχειρίζεται τα δικά του το κάθε νησί. Αυτό θεωρώ ότι είναι το σωστό.

Είδαμε κάποιες εικόνες από την Άνδρο με την αποβίβαση των ανεμογεννητριών. Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις. Το θέμα είναι αν υπάρχει περιβαλλοντική παράβαση στο στενό της Άνδρου, εάν έχουν τηρηθεί όλες οι περιβαλλοντικές μελέτες και αν εσείς διαπιστώνετε ότι κάτι δεν πηγαίνει σωστά.

Εγώ δεν έχω διαπιστώσει κάτι. Όμως υπηρεσιακά το Λιμεναρχείο έχει κάνει καταγγελία κάθε φορά που αποβιβάζονται ανεμογεννήτριες ή εξαρτήματα αυτών στο συγκεκριμένο λιμανάκι που έχουν φτιάξει, διότι έχουν βρει ότι δεν συμπίπτει  υπέρ της κατασκευής της προβλήτας με αυτό που έχει γίνει. Αυτό που έχει γίνει είναι κάτι παράνομο. Οπότε έχει γίνει καταγγελία υπηρεσιακά. Πολλοί κάτοικοι έχουν αντιδράσει, αντιδρούν και οι παρατάξεις στον δήμο.

Η δική σας η θέση ποιά είναι;

Η δική μου η θέση είναι ότι πρέπει να είναι νόμιμα. Εφόσον δεν είναι νόμιμο δεν μπορεί αυτό να συνεχίζεται.

Να τοποθετηθούν δηλαδή οι ανεμογεννήτριες; Γιατί έχουμε και στην Τήνο απόφαση δημοτικού συμβουλίου και στην Πάρο. Στην Άνδρο τι γίνεται;

Στην Άνδρο δεν έχει παρθεί καμία απόφαση δημοτικού συμβουλίου για αυτό το θέμα. Εγώ θεωρώ -όπως θεωρούν και οι περισσότεροι- ότι εφόσον είναι κάτι παράνομο δεν μπορεί να συνεχίζεται. Ας σταματήσει λοιπόν αυτό που γίνεται αυτή την στιγμή, να γίνουν τα πράγματα σύννομα και να προχωρήσει η διαδικασία με βάση την νομοθεσία. Αλλά όχι όπως γίνεται. Γιατί είναι παράνομο και αυτό δεν το λέω εγώ. Γνωρίζω από τα λεγόμενα και από τους δικηγόρους που έχουν μπει. Δέχομαι πολλά τηλεφωνήματα για να ενεργοποιηθούμε όλοι και θεωρώ ότι αυτά που λέγονται είναι απόλυτα σωστά. Δηλαδή δεν μπορεί να γίνεται κάτι που δεν είναι σύννομο.

Οι Ανδριώτες δηλαδή θεωρείτε ότι θα αντιδράσετε  στην τοποθέτηση;  

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα αντιδράσουν, υπάρχουν και άλλοι που δεν τους απασχολεί και τόσο. Αλλά θεωρώ ότι στην πλειοψηφία θα αντιδράσουν. Αλλά αν είναι τα πράγματα σύννομα δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs