Θ. Πελεγρίνης : Η Δημοκρατία και η αλληλεγγύη είναι οι αξιακοί πυλώνες στους οποίους βασίζεται το όραμα της Ευρώπης

in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

“Στις Ευρωεκλογές του 2014 μου είχε προτείνει ο Πρωθυπουργός να είμαι υποψήφιος. Τότε όμως ήμουν ακόμη πρύτανης και δεν ήθελα οι πολιτικές μου επιλογές να συνδυαστούν με τις επιλογές μου στην Πρυτανεία. Πλέον έχω αποδεσμευτεί από διοικητικά καθήκοντα” λέει στις «Αποχρώσεις» και στον Μεσόγειος Fm στο Κόκκινο στους 105,4 ο κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης πρώην Υφυπουργός,  π. Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ .

Σχετικά με την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές αναφέρει : ” Ο βαθύτερος λόγος που με οδήγησε να συμμετάσχω είναι η μακρά πορεία μου στο Πανεπιστήμιο της οποίας ένα μεγάλο μέρος, επιστημονικά και φιλοσοφικά, ανάγεται στην Ευρώπη. Συγχρόνως είχα και μία δράση η οποία συνάδει με το όραμα της Ευρώπης το οποίο βασίζεται πάνω σε δύο αξιακούς πυλώνες. Ο ένας είναι η δημοκρατία και ο άλλος η αλληλεγγύη και η μέριμνα για τον ασθενέστερο. Σήμερα η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μία πρόκληση που έχει να κάνει με την εξάπλωση της ακροδεξιάς“.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ – ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ – ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ"Στις Ευρωεκλογές του 2014 μου είχε προτείνει ο Πρωθυπουργός να είμαι υποψήφιος. Τότε όμως ήμουν ακόμη πρύτανης και δεν ήθελα οι πολιτικές μου επιλογές να συνδυαστούν με τις επιλογές μου στην Πρυτανεία. Πλέον έχω αποδεσμευτεί από διοικητικά καθήκοντα" λέει στις «Αποχρώσεις» και στον Μεσόγειος Fm στο Κόκκινο στους 105,4 ο κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης πρώην Υφυπουργός, π.Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ . Σχετικά με την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές αναφέρει : " Ο βαθύτερος λόγος που με οδήγησε να συμμετάσχω είναι η μακρά πορεία μου στο Πανεπιστήμιο της οποίας ένα μεγάλο μέρος, επιστημονικά και φιλοσοφικά, ανάγεται στην Ευρώπη. Συγχρόνως είχα και μία δράση η οποία συνάδει με το όραμα της Ευρώπης το οποίο βασίζεται πάνω σε δύο αξιακούς πυλώνες. Ο ένας είναι η δημοκρατία και ο άλλος η αλληλεγγύη και η μέριμνα για τον ασθενέστερο. Σήμερα η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μία πρόκληση που έχει να κάνει με την εξάπλωση της ακροδεξιάς".

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Mittwoch, 22. Mai 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Latest from ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Go to Top