Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου των Εισοδίων της Θεοτόκου μέσα στο ναυπηγείο του Νεωρίου

Με την παρουσία του Βουλευ- τού Κυκλάδων και διατελέσαντος Υπουργού κ. Ιω. Βρούτση του Δημάρχου Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρα καI Αντιδημάρχων, Εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννη Ρούσσο και πλήθους εργαζομένων στο ναυπηγείο
της Σύρου καθώς και πολλων πιστών, τελέστηκαν από τον Σεασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, τα θυρανοίξια του Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου εντός του χώρου των ONEX Syros Neorion Shipyards.

 

 

Την θύρα του Ιερού Ναού άνοιξαν οι κτήτορες, ο πρόεδρος της ΟΝΕΧ, κ. Πάνος Ξενοκώστας, με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους. Κατόπιν της τελέσεως των θυρανοιξίων και της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, κ. Δωρόθεος Β’, εξέφρασε τη χαρά του, αναφέροντας πως το νέο παρεκκλήσιο θα αποτελεί έναν «φύλακα άγγελο» όλων των εργαζομένων και τόνισε τη καταλυτική σημασία του ναυπηγείου στην οικονομία και ανάπτυξη της Σύρου, αποδίδοντας τα εύσημα στον κ. Ξενοκώστα, τόσο για τη μέριμνά του αναφορικά με την επαναλειτουργία της βιομηχανίας, όσο και για τη συνεισφορά του στην τοπική κοινωνία. Τέλος του επέδωσε το Παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως, το χρυσό Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας, το οποίο ο κ. Ξενοκώστας παρέλαβε με συγκίνηση και θερμές ευχαριστίες!

 

 

Παράλληλα, μετά την τέλεση και της Θείας Λειτουργίας, παρουσιάστηκαν από την κ. Ξενοκώστα τα μέλη της εικαστικής ομάδας «Crewns» με επικεφαλής την κ. Αγγελική Καραμολέγκου, που φιλοτέχνησαν το εικαστικό έργο που πλέον κοσμεί την δυτική όψη του ναυπηγείου, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό που είχε διενεργήσει το καλλιτεχνικό-πολιτιστικό τμήμα της ΟΝΕΧ. Τα μέλη της ομάδας καθοδήγησαν τους επίσημους προσκεκλημένους στο ταξίδι στην ιστορία της Σύρου που πρεσβεύει από την αρχή έως το τέλος του το έργο.» Χαιρετισμούς, στη συνέχεια απηύθηναν ο Βουλευτής κ. Ιω. Βρούτσης, ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης, ο Πρόεδρος Επιμελητητιου Κυκλάδων κ. Ιω. Ρούσσος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.