Θεοδόσης Σουσούδης: “Με υπομονή επιμονή και δουλειά ήλθαν τα καλά αποτελέσματα”

Ο πρόεδρος του Α.Ο Άνδρου μετά τις επιτυχίες του Α.Ο Άνδρου κάνει μια αναδρομή-ποταμό για τον σκοπό της ίδρυσης,  την έλλειψη του κλειστού και τις ανύπαρκτες υποδομές της Άνδρου, την ανοιχτή και κλειστή έδρα της Τήνου, το Εμπειρίκειο Γυμναστήριο, τις επιτυχίες που ήλθαν με επιμονή και υπομονή και τι περιμένει από τα παιχνίδια στους ομίλους του Πανελληνίου πρωταθλήματος που ξεκινούν σε λίγη ώρα.

“Ο Α.Ο Άνδρου ιδρύθηκε το 2013 με ένα και μόνο σκοπό. Να μπορέσουν κάποια παιδιά που αγαπούσαν το μπάσκετ να βρουν διέξοδο στο άθλημα.  Ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα με δεδομένο ότι η Άνδρος δεν είχε όχι μόνο κλειστό, αλλά ούτε ένα σωστό ανοικτό γήπεδο μπάσκετ.

Με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και για δυο χρόνια χρησιμοποιούσαμε ως έδρα το ανοικτό γήπεδο της Τήνου στην αρχή και μετά όταν τελείωσε το κλειστό της Τήνου το δηλώσαμε ως έδρα.

Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο, κουραστικό και δαπανηρό ήταν να συμμετέχουμε στα πρωταθλήματα χωρίς έδρα και δίνοντας όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας.  Η Άνδρος ήταν έξω από το χάρτη τελείως του μπάσκετ. Αυτό όμως μας πείσμωσε.

Κατασκευάστηκαν στη συνέχεια έξι ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, όπου το ένα στο “Εμπειρίκειο Γυμναστήριο” το χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα για έδρα μας.

Κατατέθηκαν μελέτες και προτάσεις για κλειστό αλλά για διαφόρους λόγους δεν τελεσφόρησε η κατασκευή του. Ελπίζουμε να γίνει τώρα στο άμεσο μέλλον.

Στο ξεκίνημα η δυναμικότητα των ομάδων μας ήταν μικρή και χάναμε με μεγάλες διαφορές με αποτέλεσμα να υπάρχει απογοήτευση…. Εκεί τόσο από εμένα όσο και από κάποιους ακόμα υπήρχε το πείσμα και η πίστη σε αυτό που κάναμε. Περάσαμε στα παιδιά και στους γονείς ότι δεν μας ενδιάφερε το αποτέλεσμα αλλά η συμμετοχή των παιδιών, η ενασχόληση με την άθληση και η απόκτηση εμπειριών που θα τα βοηθήσει μετέπειτα στη ζωή τους.

Έτσι λοιπόν χρόνο με το χρόνο ο Α.Ο Άνδρου πηγαίνει διαρκώς  καλύτερα, διαθέτοντας  ένα άριστο Δ/Σ, όπου όλοι ενδιαφέρονται και τρέχουν για το καλό της ομάδας και παράλληλα έχοντας ένα προπονητή τον Κυριάκο Μουστάκα  που μετέδωσε πολλά στα παιδιά όσον αφορά το μπάσκετ, αλλά και τους άλλους προπονητές, των ακαδημιών όπως η Δήμητρα  Κοραχάη, που προσφέρουν στα παιδιά κάθε ηλικίας.  Εδώ να μη ξεχάσουμε τον αείμνηστο προπονητή μας  Γιώργο Μουζάκη, που είχε βοηθήσει τα μέγιστα στο στήσιμο των ομάδων τα πρώτα χρόνια….

Με όλα αυτά ήρθαν τα καλά αποτελέσματα, με υπομονή, επιμονή, με πολλή δουλειά και πάνω απ’ όλα με πολύ μεράκι για το μπάσκετ….. Εκτός από τις φετινές επιτυχίες έχουμε πολλές ακόμα, όπως το πρωτάθλημα παγκορασίδων πριν δύο χρόνια, την τρίτη θέση στους εφήβους πέρυσι στο Final4 της Σαντορίνης, και πολλές άλλες.

Σκοπός μας είναι η συνέχεια του συλλόγου μας ώστε να μπορούν τα παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ να αθλούνται. Όσο για τα καλά αποτελέσματα αυτά είναι η ηθική αμοιβή των παιδιών και των προπονητών για τους κόπους των.

Από την σημερινή έναρξη τη 2ης φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος  κορασίδων αποβλέπουμε στην απόκτηση από τα παιδιά περισσότερων αγωνιστικών εμπειριών και μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση αφού κατάφεραν με τόσες δυσκολίες να φτάσουν τόσο ψηλά.

Ελπίζω να χαρούν και να απολαύσουν τη χαρά των αγώνων, όπως θα κάνουμε όλοι μας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.