Η μοναδική συναυλία για τον πλανήτη “Οι (αβέβαιες) τέσσερις εποχές” ταξίδεψε από το εμβληματικό νησί της Δήλου σε όλο τον κόσμο

Η μοναδική συναυλία «Οι τέσσερις αβέβαιες εποχές», όπως αποδόθηκε από την EUYO – The European Union Youth Orchestra σε ζωντανή αναμετάδοση από τη Δήλο, σε συνδυασμό με τα μοναδικά τηλεοπτικά πλάνα του ιερού νησιού, «ταξίδεψε» σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

H εναρκτήρια δράση της συλλογικής πρωτοβουλίας “Alpha Mission – Δelos” αφιερώθηκε στην μνήμη του Βαγγέλη Παπαθανασίου και αναμεταδόθηκε ζωντανά από τη Δήλο χθες βράδυ σε δεκάδες πόλεις, μεταξύ των οποίων και στη Νάξο.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι, αυτοσχεδιαστικά μέρη για Λύρα, το Floating Autumn της Carmen Fizzarotti από τις “[αβέβαιες] Τέσσερις Εποχές” και το 17 Strokes of the Bell for Peace and Sustainability του Marshall Marcus.
Την EUYO υποδέχθηκε στη Δήλο με την πολίτικη λύρα του ο Σωκράτης Σινόπουλος. Η λύρα θα δέσει αριστοτεχνικά με το έργο του Vivaldi και των σύγχρονων συνθετών. Το Floating Autumn της Carmen Fizzarotti από τις [αβέβαιες] Τέσσερις Εποχές είναι μια αλγοριθμική ανασύνθεση του “Φθινοπώρου” του Vivaldi, που αναπτύχθηκε από συνθέτες, μουσικούς, κλιματολόγους και επιστήμονες της πληροφορικής.
Σολίστ, η ουκρανικής καταγωγής βιολονίστρια Diana Tishchenko που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο συναρπαστικούς νέους καλλιτέχνες των τελευταίων ετών, έχοντας κερδίσει πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς για τη μουσικότητα και την τεχνική της δεινότητα.
Το ALPHA Mission – Δelos που διοργανώθηκε από το World Human Forum και την πρόεδρό του Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ανέδειξε τη γοητεία του κλασικού και τον επίκαιρο χαρακτήρα του διαχρονικού, αποστέλλοντας ισχυρά μηνύματα σε όλους όσους θέλουν να αφήσουν ένα καλύτερο κόσμο στις επόμενες γενιές: περιορισμός ανισοτήτων, ποιοτική υγεία και παιδεία, αξιοπρεπής εργασία, υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση, καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου,  Κωνσταντίνος Κουκάς  δήλωσε για αυτό το ταξίδι πολιτισμού :
“Η επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα με τον πύραυλο «Άρτεμις» θα πραγματοποιηθεί το 2025.
Το δικό μας ταξίδι πολιτισμού ξεκίνησε χθες από τη Δήλο. Ένα ταξίδι με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και το σεβασμό της ταυτότητας κάθε τοπικής κοινωνίας, που τοποθετεί τη Μύκονο στο επίκεντρο διεθνών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.
Και αυτό είναι μόνο η αρχή… Η Μύκονος και η Δήλος ξανασυστήνονται και πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και ανάληψης δράσης για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλο τον κόσμο.”
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.