Η μικρή Νάγια από την Νάξο ζητά τη βοήθειά μας

Αυτή είναι η ιστορία της μικρής μας Νάγιας

 

Είμαι η Δέσποινα Γκοβάτσου καθηγήτρια Αγγλικών. Με τον σύζυγό μου τον Στέφανο Χωριανόπουλο ζούμε μόνιμα στη Νάξο. Είμαστε οι γονείς των τρίχρονων διδύμων, της Νάγιας και του Δημήτρη που γεννήθηκαν πρόωρα, στις 36+2 εβδομάδες.

Παρέμειναν και τα δύο για κάποιο διάστημα στη ΜΕΝΝ και όταν ήρθε η ώρα να πάρουμε το εξιτήριο, οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι δεν ανταποκρίθηκαν στα προκλητά δυναμικά.

Πρόκειται για μια εξέταση που μετράει το πώς ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται τους ήχους, είναι στο πρωτόκολλο των υποχρεωτικών ιατρικών εξετάσεων σε ιδιωτικά και δημόσια μαιευτήρια, αλλά δυστυχώς δεν πραγματοποιείται πάντα.

Στη δική μας περίπτωση η εξέταση έγινε όταν γεννήθηκαν τα μωρά αλλά δεν υπήρχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, δεν είχαμε καμία τελική γνωμάτευση για το τι ακριβώς είχαν τα μωρά. Έπρεπε να υποβληθούν σε εξετάσεις για να βγει η τελική διάγνωση. Πλέον, η διαδρομή Νάξος- Αθήνα μας είχε γίνει ρουτίνα.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι ο Δημήτρης έχει μια μικρή νευροαισθητήρια βαρηκοΐα και είναι χρήστης ακουστικών βοηθημάτων, ενώ η Νάγια αμφοτερόπλευρη πρακτική κώφωση. Δεν υπήρχαν λόγια για να περιγράψουν την ψυχολογία μας,… Όλοι! για την Νάγια….Άραγε λοιπόν, ΕΣΥ, με ακούς όταν μιλώ;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.