Η μεγάλη μπλε κουκίδα του Κουφονησίου – Υπαίθριο καλλιτεχνικό μοναπάτι με έργα σύγχρονης κεραμικής και street art

Εγκαίνια το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 19.00 στο Άνω Κουφονήσι

Η Κοινότητα Κουφονησίων σε συνεργασία με το Sealed Earth Ceramic Art Studio and Gallery δημιούργησαν την Ανοιχτή Έκθεση Κεραμικής Τέχνης Big Blue Dot.
12 καταξιωμένοι καλλιτέχνες εμπνευσμένοι από την περιοχή μας και την ιστορία της… Παρουσιάζουν δημιουργίες κεραμικής τέχνης σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό μονοπάτι, όπου μπορείς να περιηγηθείς στα αξιοθέατα του νησιού και να ανακαλύψεις τα τοποθετημένα έργα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης κεραμικής του project Big Blue Dot – Contemporary Ceramics with a view of Keros – Installation and Exhibition στο Άνω Κουφονήσι, θα γίνουν το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 19:00.
Όποιος θέλει να ακολουθήσει σε αυτή την διαδρομή 5km από το Πορί ως τη Χώρα Κουφονησίων να βρίσκεται στο λιμάνι ώρα 18:30 (6:30μμ) για τη μετάβαση  με λάτζα ως το Πορί..
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα σύγχρονης κεραμικής και street art που δημιουργήθηκαν από δώδεκα καλλιτέχνες, κεραμίστες και εικαστικούς κατά τη διάρκεια του δεκαήμερου residency που πραγματοποιήθηκε από τις 29/4/2022 έως τις 9/5/2022 στο Άνω Κουφονήσι.
Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες ήρθαν σε επαφή με την αρχαιολογική κληρονομιά της των Μικρών Κυκλάδων και ανακάλυψαν σε βάθος την ιστορία, τις παραδόσεις και τα δρώμενα που έλαβαν χώρα στα νησιά Κέρος, Δασκαλιό και τα Κουφονήσια. Η έμπνευση από την περιοχή και την ιστορία της τους συνόδευσε κατά τη διάρκεια όλης της παραμονής τους στο νησί και είχε κύριο ρόλο στην επιρροή των δημιουργιών τους.Τα έργα που δημιουργήθηκαν – αγγεία, γλυπτά, street art – παρουσιάζονται σε μια υπαίθρια έκθεση κατά μήκος της ακτογραμμής του Άνω Κουφονησίου, με αφετηρία το λιμάνι του νησιού και καταλήγοντας το Πορί. Έχει δημιουργηθεί ένα καλλιτεχνικό μονοπάτι που προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες στις περιηγήσεις τους να «συναντηθούν» με τα έργα και τα αξιοθέατα του νησιού, ενώ μέσα από QR codes που θα είναι τοποθετημένα, θα μπορούν να μάθουν λεπτομέρειες για τον καλλιτέχνη και το κάθε έργο.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθ’όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Σημειώνεται ότι η έκθεση είναι υπαίθρια και τα έργα είναι πολύ ευαίσθητα στην ανθρώπινη επέμβαση και τις καιρικές συνθήκες.Συμμετέχοντες καλλιτέχνες (αλφαβητικά):
Νίκος Αθανασόπουλος, George VavatsisLeonie Yagdjoglou, Mara Desipris, Γιάννης Ζώης, Andrew Hazewinkel, Loukia Thomopoulou, Haroula Koropouli, Nasia Pavl, Annie Riga, Soteur, Ηλίας Χριστόπουλος

Επιμελητής έκθεσης: Nikos Yfantis

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.