Η “Ελπίδα” θα φέρει χιόνια μέχρι και στις Κυκλάδες

Σε πτώση είναι η θερμοκρασία από την Τετάρτη, με ένα πολικό αεροχείμαρρο να περνά από τη χώρα και να φέρνει δύο διαδοχικά ψυχρά κύματα.

Παράλληλα, αναμένονται τοπικές βροχές και χιόνια.

Στις Κυκλάδες, η θερμοκρασία θα είναι ανεβασμένη την Πέμπτη, ωστόσο θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση από το Σάββατο με πολύ πιθανή τη χιονόπτωση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Θα δούμε πολλά νησιά του Αιγαίου μας στα λευκά ενώ την Κυριακή, όταν θα ξαστερώσει, ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα θα πέσει ακόμη και στους -18 βαθμούς Κελσίου» προειδοποιεί ο κ. Μαρουσάκης υπογραμμίζοντας ότι η κακοκαιρία είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Ερώτημα ωστόσο για τον γνωστό μετεωρολόγο παραμένει η διάρκεια της κακοκαιρίας καθώς τα προγνωστικά μοντέλα δεν έχουν σταθεροποιηθεί ακόμη. Το σίγουρο είναι ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο και θα συνεχιστεί και μέσα στην άλλη εβδομάδα.

Μέχρι τότε πάντως ο καιρός θα είναι σχετικά ήπιος από πλευράς φαινομένων πάντα με χαμηλές όμως θερμοκρασίες κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Σήμερα, Πέμπτη ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας θα κάνει ένα πέρασμα πάνω από την Ελλάδα και θα δώσει βροχές κυρίως στη δυτική χώρα από το μεσημέρι – απόγευμα αλλά αυτό το σύστημα δεν φαίνεται να προβληματίζει. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.